Gümüşhane Turizm Fakültesi Güz Dönemi Saha Uygulamaları Başladı

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Saha Uygulamaları Erikbeli Yaylası ve Kadırga Yaylası ile Altınpınar Limni Gölü ve Yaylası olacak şekilde iki farklı güzergâhta başladı. Turizm Rehberliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı saha uygulamaları Doç. Dr. İsmail Çalık nezaretinde gerçekleştirildi. Saha uygulamalarının ilkinde öğrencilerimize Erikbeli ve Kadırga Yaylası’nda yaylacılık, otçu göçü, ilimizin yayla turizm […]

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Saha Uygulamaları Erikbeli Yaylası ve Kadırga Yaylası ile Altınpınar Limni Gölü ve Yaylası olacak şekilde iki farklı güzergâhta başladı.

Turizm Rehberliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı saha uygulamaları Doç. Dr. İsmail Çalık nezaretinde gerçekleştirildi.

Saha uygulamalarının ilkinde öğrencilerimize Erikbeli ve Kadırga Yaylası’nda yaylacılık, otçu göçü, ilimizin yayla turizm potansiyeli gibi konularında bilgiler verildikten sonra, öğrencilerden alanlarla ilgili hazırladıkları sunumlar dinlendi. Ayrıca Erikbeli Yaylası güzergâhında yer alan Foleya Dağ Oteli ziyaret edilerek, yetkililerden otelle ilgili bilgiler alındı.

2’nci saha uygulamasında ise rota Altınpınar Limni Gölü ve Altınpınar Yaylası oldu. Gümüşhane Merkez-Torul güzergâhından Altınpınar Köyü’ne ve Limni Yaylasına ulaşıldı. Altınpınar Limni Gölü’nde gölün coğrafi özellikleri, flora ve faunası, turizm ve rekreasyonel özellikleri, turizm bağlamındaki sorun ve önerilerin öğrencilere aktarılmasının ardından, öğrencilerin alanla ilgili hazırladıkları sunumlar dinlendi. Daha sonrasında Altınpınar Yaylası’na hareket eden öğrenciler burada yayla mimarisi, yaylada üretilen ürünler, yayla göçü, hayvancılık ve turizm faaliyetleri gibi konular ile ilgili bilgiler aldı. Öğrenciler hazırladıkları sunumları burada da sundular.

Saha uygulamalarının öğrencilerin gelişimlerine büyük katkı sağladığı bilgisini paylaşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Üniversitemiz tarafından belirli aralıklarla gerçekleştirilen bu saha uygulamaları, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratikle birleştirerek, alanlarında daha donanımlı hale gelmelerini sağlıyor. Öğrencilerimiz Gümüşhane’nin doğal ve kültürel zenginliklerini keşfederken, aynı zamanda turizm sektöründeki güncel gelişmeleri ve yerel potansiyeli de öğreniyorlar. Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağladığına inanıyorum. Ayrıca öğrencilere böyle değerli deneyimleri sunan hocalarımıza ve destek veren tüm ekibe teşekkür ediyorum.”

Exit mobile version