GÜMÜŞHANE ULUSLARARASI İNANÇ TURİZMİ MERKEZİ OLMALIDIR

Gümüşhane’nin sevilen ve tanınmış yazarlarından Adnan Güngör Üçüncüoğlu, düzenlediği basın toplantısında Gümüşhane ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Basılmış 41 eseriyle Gümüşhane’de ilklere imza atan Üçüncüoğlu, 13 Şubat 2018 Salı günü Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilere önemli açıklamalar yaptı.

Yazdığı eserlerle Gümüşhane’ye olan vefasını ödemeye çalıştığını belirten Güngör Üçüncüoğlu, Gümüşhane’nin bilinenlerin çok ötesinde tarihi ve  kültürel zenginliğe sahip olduğunu anlattı.

Gümüşhane’nin kalkınması için turizmin önemini vurgulayan Üçüncüoğlu, Gümüşhane’nin Ortadoks Hıristiyanları için çok önemli bir yer olduğunu da belirterek, Hz. İsa’nın ölümünden sonra Ortadoks ve Katolik mezhepleri arasında meydana gelen çatışmalar nedeniyle İstanbul’dan kaçmak zorunda kalan Ortadoksları o dönemde dünya üzerinde tek kabul eden yerin Gümüşhane olduğunu söyledi.

Bu önemli bilgiyi İstanbul’daki Fener Ortadoks kilisesi yetkilileriyle de görüşerek teyit ettirdiğini anlatan Üçüncüoğlu: “İnanç turizmi bu nedenle Gümüşhane için çok önemli. Diğer taraftan Gümüşhane, tarihin her döneminde hoşgörü kültürünün de merkezi olmuştur.”dedi.