Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinden dünya sıralamasında büyük başarı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinden dünya sıralamasında büyük başarı

Giriş Tarihi: 29 Temmuz 2024 - 22:50

Son Güncelleme: 29 Temmuz 2024 - 22:50

Gümüşhane Üniversitesi, bir derecelendirme kuruluşu olarak uluslararası ölçekte çalışmalar yapan AD Scientific Index tarafından 2024 yılı için yapılan “Dünya Bilim İnsanı ve Üniversite Sıralamaları” listesinde 243 akademisyeniyle yer alarak rekor düzeyde başarı elde etti.

Bilim insanlarının son 6 yılda yaptığı çalışmalarda H-indeksi, i10 indeksi ve Atıf sayısı kriterlerini esas alarak akademik bir başarı analizi yapan AD Scientific Index, Üniversite, Konu, Ülke, Bölge ve Dünya kategorilerinde başarı listelerini paylaştı.

219 ülke ve 24 bin 309 üniversite/kurumun ülke, kıta ve dünya konu sıralamasını baz alan araştırmada 2 milyon 158 bin 693 bilim insanı yer aldı. 

AD Scientific Index 2024 yılı araştırmasında Gümüşhane Üniversitesi H-index değerine göre 243 akademisyeni ile listede yer alarak büyük bir başarı elde etti.

Gümüşhane Üniversitesi 2024 yılı dünya sıralamasında 24 bin 309 üniversite/kurum arasından 5 bin 865, bölge sıralamasında 2 bin 133 ve ülke sıralamasında da Türkiye’deki 295 kurum arasından 141’inci sırada yer alarak oldukça ciddi bir başarı elde etti. İlgili Konudaki Toplam Bilim İnsanı Sayısı kategorisinde ilk yüzde 10’da 1, ilk yüzde 20’de 7, ilk yüzde 30’da 21, ilk yüzde 40’ta 42, ilk yüzde 50’de 78, ilk yüzde 60’ta 114, ilk yüzde 70’te 160, ilk yüzde 80’de 195 ve ilk yüzde 90’da 232 Gümüşhane Üniversitesi akademisyeni yer aldı.

Akademisyenleri yaptıkları çalışmalardan ve elde edilen başarıdan dolayı kutlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek önümüzdeki yıllarda da Ar-Ge ve bilimsel çalışmalarını gerek nitelik gerekse nicelik bakımından ileriye taşıma hedefinde olduklarını ifade etti. 

Akademik çalışmalar için her zaman teşvik edici ve yönlendirici yaklaşımlar sergilediklerini dile getiren Rektör Zeybek, şunları söyledi:

“Uluslararası alanda oldukça prestijli bir derecelendirme kuruluşu olan AD Scientific Index’in 2024 yılı ‘Dünya Bilim İnsanı ve Üniversite Sıralamaları’ listesinde Üniversitemizin elde ettiği olağanüstü başarı bizleri hayli sevindirdi. Gelecekte de Ar-Ge ve bilimsel çalışmalarımızı hem nitelik hem de nicelik bakımından daha ileriye taşımak, Üniversitemizi bilim dünyasında daha güçlü bir konuma getirmek en büyük hedefimizdir. Akademik çalışmaların desteklenmesi ve teşvik edilmesi adına her zaman en iyi şartları sunmaya devam edeceğiz. Akademik camiamızın başarıları, sadece bireysel değil, toplumsal bir başarının da göstergesidir. Teşvik edici ve yönlendirici yaklaşımlarımızı sürdürecek, bilimsel araştırma ve geliştirme alanındaki desteklerimizi daha da artıracağız. Üniversitemizin bilim dünyasındaki yerini daha güçlü hale getirecek çalışmalarımıza devam edeceğiz ve her geçen gün daha iyiye ulaşmak için durmaksızın çalışacağız. Bu vesileyle de elde edilen başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi içtenlikle tebrik ediyorum. Onların özverili ve titiz çalışmaları, üniversitemizin uluslararası bilim camiasında adını daha da yukarılara taşımaya devem etmektedir. Bu süreçte gösterdikleri çaba ve katkılardan dolayı her bir akademisyenimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

İlgili liste:

https://www.adscientificindex.com/?tit=Others&country_code=tr&q=G%C3%BCm%C3%BC%C5%9Fhane+university


Ülke, Bölge ve Dünya sıralamasına göre listede yer alan Gümüşhane Üniversitesinin ilk 50 akademisyenin sıralaması şöyle:

Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi – 29.07.2024

image_print

HABERLER