Gümüşhane Üniversitesi, Hemşerimiz Aydın Doğan’a Fahri Doktora Unvanı Vermelidir - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi, Hemşerimiz Aydın Doğan’a Fahri Doktora Unvanı Vermelidir

Giriş Tarihi: 23 Haziran 2024 - 23:05

Son Güncelleme: 23 Haziran 2024 - 23:38

Hasan Pir

Gümüşhaneli Hemşerimiz, Doğan Holding Onursal Başkanı, Gümüşhanelilerin “Aydın Abisi” ve “Aydın Emicesi” Sayın Aydın Doğan bugün doğum yeri olan Kelkit ilçemize geldi.

Kelkitliler de Gümüşhane’nin diğer ilçelerindeki vatandaşlarımız da Aydın Bey’i çok severler. Bugün Erzincan Havalimanı’nda karşılanışı ve Kelkit’e gelişinde yol boyunca Kelkitlilerin coşkulu sevgi gösterisi Aydın Bey’e olan sevgi ve saygının önemli bir göstergesidir.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve Kaymakam Kadir Algın’ın Aydın Doğan Bey’i karşılama organizasyonları tek kelime ile mükemmeldi.

Aydın Bey gibi memleket sevdalısı bir büyüğümüze de böyle karşılama yakışırdı.

Aydın Bey, memleket aşığı bir büyüğümüz, bir abimiz.

Doğduğu toprakları unutmayan çok nadir insanlardan biridir Aydın Bey.  Her fırsatta Gümüşhane’yi düşünür. Gümüşhaneliyi düşünür. Şundan emin olun ki, Gümüşhanelilerin bir iş sahibi olmalarını duymak Aydın Abimizi çok mutlu ediyor. Zaten bu nedenle Gümüşhane’de istihdam oluşturacak, Gümüşhanelileri mutlu edecek yatırımları sürekli olarak çevresiyle konuşup istişare ettiğini biliyoruz.

Aydın Doğan Bey’in son 40 yılda Gümüşhane ve ilçelerinde yaptığı eğitim müesseseleri ve açtığı işletmelerden pek çok hemşerimiz istifade etmiş, çocuklarımız okumuş, anne babalar ise evlerine ekmek ve aş götürmüştür.

Eminiz ki bundan sonra da Aydın Doğan Bey ve aile fertleri Gümüşhane’yi ve Gümüşhanelileri yine çaresiz bırakmayacak ve gerekli istihdam sağlayıcı yatırımları yapacaklardır.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ AYDIN DOĞAN BEY’E FAHRİ DOKTORA UNVANI VERMELİDİR

Gümüşhane Üniversitemize büyük görev düşüyor. Belki “vefa” desek daha doğru olur. Bu vefa Aydın Bey’e üniversitemizin vereceği bir fahri doktora payesi ile yerine getirilmelidir.

Üniversite yönetimiyle bu konuyu konuşmadım. Belki de ajandalarında böyle bir gündem olabilir. Bunu bilmiyorum.

Aydın Doğan Bey, 1999 yılında T.C. Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir. Yine, 1999 yılında Girne Amerikan Üniversitesi’nden, 2000, 2001 ve 2005 yıllarında ise sırasıyla, Ege Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nden fahri doktora unvanı almıştır.

Şimdi sıra Gümüşhane Üniversitesi’ndedir.

Bilindiği gibi, Gümüşhane Üniversitesi’ne bağlı olan Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu’nun binası da Aydın Doğan Vakfı tarafından yapılıp üniversiteye devredilmiştir.

Fahri doktora unvanı, mevzuat gereği üniversitesi senatolarının alacağı kararla veriliyor.

Ülkemizde pek çok üniversite fahri akademik unvan verirken, kıstas olarak “Kültüre, ekonomiye, sosyal hayatın gelişmesine katkı sunma ve ilgili üniversiteye katkı sunma,  toplumda genel kabul görme ve halen hayatta olma v.b.” gibi özellikleri aramaktadır.

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı’nın da onur üyesi olan Aydın Doğan Bey’e en kısa zamanda alınacak bir kararla fahri doktora payesinin verilmesini bir Gümüşhaneli olarak ben de Üniversitemizden talep ediyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER