GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE GAZETECİLİK BÖLÜMÜ AÇILDI

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yeni bir bölüm olarak Gazetecilik bölümü açıldı.

Gazetecilik bölümüne 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 100 öğrenci alınacak.

Halen “Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü” ve “Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü” ile aktif bir şekilde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Gazetecilik Bölümü’nün açılması nedeniyle yerel basın ve haber ajansı mensupları ile bir tanıtım etkinliği yapıldı.

Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Emre Ş. Aslan’ın organize ettiği etkinlik 4 Temmuz 2018 Çarşamba günü İletişim Fakültesi’nde kahvaltılı sohbet tarzında gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltı programa Rektör Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bahri Bayram, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları  Dr.Öğr.Üyesi Sertaç Timur Demir, Dr.Öğr.Üyesi Ali Özcan, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç.Dr.Gülsüm Çalışır, Gazetecilik bölümü öğretim üyeleri ve öğretim elemanları, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Gümüşhane ve ilçelerinden yerel basın mensupları, haber ajansı temsilcileri ve İletişim Fakültesi Sekreteri Halil İbrahim Saraçoğlu katıldı.

Rektör Zeybek toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Fakülte olarak gazetecilik öğrencilerimizi ağırlamadan önce alt yapımızı büyük oranda tamamladık. Bugün itibariyle 1 gazete, 2 öğrenci dergisi, 1 haber merkezi, 1 haber portalı ile öğrencilerimizin daha farklı alanlarda da çalışmasına ve deneyim kazanmasına imkân tanıyacak Gifajans, Güfa, Kampüs FM gibi uygulama birimlerimizle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Gazetecilik öğrencileri aslında yeni bir bölüme değil, deneyimli ve alt yapısını büyük oranda oturtmuş bir bölüme geleceklerdir. Bu anlamda birçok ödül aldık. Açıldığı günden bugüne kadar toplamda 42 ödül alan fakültemizde, gazetecilik alanında ise 11 ödül aldık. Bunların; 4’ü yazılı, 3’ü mizanpaj, 2’si röportaj, 1’i spor haberciliği ve 1’i internet yayıncılığı dallarındaki ödüllerden oluşmaktadır. Gazetecilik bölümü öğrencilerimizin gelmesiyle birlikte bu alandaki ödül sayılarımız daha da artacaktır.”

Gazetecilik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Ş. Aslan da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2008 yılında kurulan ve 3 Doçent, 9 Dr. Öğr. Üyesi ve 17 yardımcı öğretim elemanı ile faaliyetlerini sürdüren İletişim Fakültemizden bugüne kadar 820 öğrencinin mezun edildi. 790 öğrencinin eğitim öğretim hayatına devam ettiği İletişim Fakültesi’nde, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 100 gazetecilik öğrencisini kabul etmenin heyecanı yaşıyoruz. Hali hazırda 26 devlet, 15 özel olmak üzere toplam 41 üniversitede Gazetecilik Bölümü aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Bu üniversitelerdeki gazetecilik bölümlerinin genel olarak teorik ağırlıklı ve uygulama ağırlıklı olmak üzere ikiye ayrıldığını görmekteyiz. Gazetecilik mesleğinde uygulama çok önemli, bizler bu gerçeği bildiğimiz için öncelikle basınla bir araya gelmek ve öğrencilerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri için neler yapabileceğimizi istişare etmek istedik. Bizler akademik olarak öğrencilerimizi en iyi donanımla yetiştirmeye çalışırken aynı zamanda uygulamada da tecrübe kazanmalarını istiyoruz. Bu da bizim en büyük farkımızı ortaya koymaktadır. Bu noktada siz değerli sektör temsilcilerimizin önemli bir rol üstleneceğini düşünüyoruz. Blokchain teknolojisinin, yapay zekânın konuşulduğu günümüzde dijitalleşmeden kaçış yok. Bizler bunun bilincindeyiz. Gelecekteki gazeteciler sizlerden bizlerden çok farklı ortamlarda çalışacaklar. Bu nedenle müfredatımızı oluştururken bu gerçekliği dikkate aldık. Öğrencilerimize temel bilgisayar teknolojilerinin yanında sosyal medya, web 3.0, web 4.0 gibi konuların yer aldığı teknoloji ile ilgili kendilerini yetiştirecekleri dersler de verilecektir. Ben inanıyorum ki, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan bir öğrencimiz rakiplerine fark atacaktır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mekânların önemi kalmadı. Önemli olan niteliktir. Bizler bu şehirde niteliği yüksek dersler ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacağız.”

Gazetecilik bölüm başkanlığı organizasyonunda gerçekleştirilen kahvaltı programı, uygulama birimlerinin basınla birlikte gezilmesi ile sona erdi.