Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'ne en iyi makale ödülü - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’ne en iyi makale ödülü

Giriş Tarihi: 15 Mayıs 2024 - 19:41

Son Güncelleme: 15 Mayıs 2024 - 19:42

YÖK yasası ile kurulan ve faaliyetlerini Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde yürüten Yollar Türk Milli Komitesi’nin düzenlediği yarışmada Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı tez ödüle layık görüldü.

Türkiye’de üniversite, özel sektör ve kamu kuruluşlarının karayolu ve karayolu ulaşımı ile ilgili mensuplarını bir araya getirerek aralarındaki işbirliğini güçlendirmek ve uluslararası kuruluşlar ile olan ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan Yollar Türk Milli Komitesi’nin 2023 yılında “YTMK Ödül Yönetmeliği” kapsamında düzenlediği yarışma sonuçlandı.

10 adet doktora tezi, 5 adet yüksek lisans tezi, 24 adet bildiri ve makale, yönetmelik gereği Yönetim Kurulunca oluşturulan “Değerlendirme Kurulu” tarafından değerlendirilmesi sonucunda 1 adet doktora tezine, 1 adet yüksek lisans tezine ve 3 adet makale/bildiriye ödül verilmesine karar verildi.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Anabilim Dr. Öğr. Üyesi Kaşif Furkan Öztürk, Prof. Dr. Tufan Çakır ve Mekanik Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Onur Araz’ın, “Soil Dynamics and Earthquake Engineering (Q1)” dergisinde yayımlanan “A comparative study to determine seismic response of the box culvert wing wall under influence of soil-structure interaction considering different ground motions” isimli “Farklı Yer Hareketleri Dikkate Alınarak Zemin-Yapı Etkileşimi Etkisi Altındaki Kutu Menfez Kanat Duvarının Sismik Tepkisini Belirlemeye Yönelik Karşılaştırmalı Bir Çalışma” konulu araştırma makalesi, “Makale/Bildiri Dalında” YTMK 2023 yılı ödülünü almaya hak kazandı.

Alınan başarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden değerli öğretim üyelerimiz, Üniversitemiz adına gurur verici bir başarı elde ettiler. Akademisyenlerimiz yaptıkları bu önemli çalışma ile Üniversitemizin adını uluslararası alanda duyurmayı başardılar. Yollar Türk Milli Komitesi’nin düzenlediği bu prestijli yarışmada ödül kazanmak, yapılan araştırmanın niteliğinin ve öneminin bir göstergesidir. Bu başarı sadece akademik camiamızı değil, aynı zamanda ülkemizin altyapı ve mühendislik alanındaki potansiyelini de ortaya koyuyor. Öğretim üyelerimizi aldıkları ödülden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi – 15.05.2024

image_print

HABERLER