Gümüşhane Üniversitesi Öğrencisi Alperen Berber, Güreş Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu Oldu

Sırbistan’da düzenlenen U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olan Grekoromen Güreş Milli Takımı’nda Grekoromen stil 82 kilogram kategorisinde ülkemizi temsil eden Gümüşhane Üniversitesi Öğrencisi Milli Sporcu Alperen Berber Avrupa Şampiyonu oldu. 

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Alperen Berber, Azerbaycanlı rakibi İsmail Rzayev’i 8-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Alperen Berber’in Sırbistan’da düzenlenen U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen stil 82 kilogram kategorisinde Avrupa Şampiyonu olmasından büyük gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Öğrencimiz Alperen Berber’in gösterdiği üstün performans ve elde ettiği başarı, üniversitemizin ve ülkemizin spor alanındaki yeteneklerini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Daha önce Şubat ayında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Alperen’in, şimdi de Sırbistan’da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Avrupa Şampiyonu olması bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu başarıların arkasında disiplinli çalışmanın, azmin ve kararlılığın olduğunu vurgulamak isterim. Alperen’in başarısında emeği geçen ailesini ve hocalarını tebrik ediyor, kendisine gelecekteki müsabakalarda da üstün başarılar diliyorum”

Kaynakk: Gümüşhane Üniversitsi – 05.07.2024