Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’in 15 Temmuz Mesajı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’in 15 Temmuz Mesajı

Giriş Tarihi: 14 Temmuz 2024 - 12:08

Son Güncelleme: 14 Temmuz 2024 - 12:14

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8’inci yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Rektör Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’in mesajı şöyledir:

“15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin bağımsızlığına ve demokrasiye olan inancına yönelik hain FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu tarih, milletimizin iradesine sahip çıkma kararlılığının en önemli göstergelerinden biri olarak hafızalarımıza kazınmıştır.

15 Temmuz’da sergilediğimiz direniş, ülkemizin geleceği için büyük bir dönüm noktası olmuştur. Bu direniş, vatan sevgisinin, milli birlik ve beraberliğin en somut örneğidir. Halkımızın cesareti ve kararlılığı sayesinde, demokrasimize kastedenler amaçlarına ulaşamamış, milletimizin gücü ve devletimizin kararlılığı tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.

Bizler, Gümüşhane Üniversitesi olarak, bu anlamlı günde milletimizin yanında olmanın gururunu yaşıyoruz. Gençlerimizi, ülkemizin geleceği için bilinçli, vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimizdir. Bu bilinçle, devletimizin ve milletimizin daima hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum.”

Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi

image_print

HABERLER