GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ZEYBEK VE EKİBİNİN ANKARA TEMASLARI

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız ve Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Yalçın ile birlikte Ankara’da bir dizi temas gerçekleştirdi.

Başta vakıf çalışmaları olmak üzere Üniversite ile birçok plan ve projeyi değerlendirmek için Ankara’da temaslarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve ekibi Gümüşhane Milletvekilleri H. Osman Akgül ve Cihan Pektaş, 26’ncı dönem AK Parti Ankara Milletvekili Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu üyesi Ahmet Gündoğdu ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi Tuna Koç’un da katılımlarıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında Üniversitenin iki yıllık değerlendirmesi ile yapılması düşünülen yeni projeler ele alındı.

İki yıl içerisinde Gümüşhane Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alanda büyük başarılar kazandığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi:Sayın Cumhurbaşkanımızın 25 Ocak 2017 tarihinde bizi göreve atamasının üzerinden yaklaşık iki yıl gibi bir süre geçti. Göreve geldikten sonra zaman zaman üniversitede yapılan işlerle ilgili açıklamalarda bulunduk. Yaklaşık iki yıl boyunca pek çok konuda çalışmalara imza atıldı. Önümüzdeki dönemlerde de çalışmalarımızı artırarak hedeflerimize ulaşmak arzusundayız. Bu bağlamda temel hedefimiz kaliteli eğitim, memnuniyet seviyesi yüksek akademik personel, idari personel ve öğrenci sayısını artırmaktır. Gerçekleştirdiğimiz temasların da başlıca amacı budur. Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın H. Osman Akgül, Sayın Cihan Pektaş ve 26’ncı dönem Ak Parti Ankara Milletvekili Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu üyesi Ahmet Gündoğdu ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi Tuna Koç ile görüşmeler yaptık. Temel amacı dar gelirli öğrencilerimize burs imkânı tanımak ve öğretim üyelerimizin bilimsel araştırmalarına maddi desteği artırmanın yanında, öğretim üyelerimizin şehrimizde yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu ürettiği bilimsel bilgileri ilk elden şehrimizle paylaşarak şehir-üniversite bütünleşmesine katkıda bulunacağı vakıf çalışmalarımız hakkında da bilgiler verdik. Kendilerinden çok güzel geri dönüşler aldık. Bu sebeple de katkı sağlayan herkese teşekkür eder, tek hedefimizin hep daha ileriye yol almak olduğunu paylaşmak isterim” açıklamasında bulundu.

(Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi – 11.12.2018)