Gümüşhane Üniversitesi “TEKNOFEST 2024” Etkinliklerinde Stant Açtı

Gümüşhane Üniversitesi ekibi,  Adana’da düzenlenen 2024 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) etkinliğine katıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen festival, teknoloji ve inovasyon alanında önemli bir buluşma noktası oluşturdu. Adana Havalimanı’nda düzenlenen bu etkinlikte, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşları gibi 128 kurum bir araya gelerek, teknolojik gelişmeleri ve yenilikçi projeleri tanıttı. Festival, katılımcılara yeni teknolojileri keşfetme, işbirlikleri kurma ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatı sunacak.

Gümüşhane Üniversitesi tarafından açılan stantta daha öncesinde yarışmalara katılıp finale kalan yüksek irtifa roketleri, insansız hava araçları ve elektrikli aracımız ziyaretçilerin ilgisini çekerken, öğrencilerin eğitimi için geliştirilen yapay zekâ destekli robot da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Alemdağ öncülüğünde Dr. Öğr. Gör. Mahmut Sarı, Doç. Dr. Yasemin Tatlı, Doç. Dr. Mehmet Başoğlu, Öğr. Gör. Levent Pehlivan ve Öğr. Gör. Volkan Arı ve öğrenciler ziyaretçilere gün boyu tanıtım faaliyetleri gerçekleştiriyorlar.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, etkinliğe katılım ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Akademik paydaşı olduğumuz ve dünyanın en büyük festivallerden birisi olarak görülen TEKNOFEST’te bulunmak Üniversitemiz adına gurur vericidir. TEKNOFEST Havacılık Festivali’nde açtığımız stand, yenilikçi projelerimizi sergilemek için harika bir platformdur. Etkinliğin, katılımcılarla etkileşim kurma ve Üniversitemizde gerçekleştirilen projelerin potansiyelini gösterme açısından son derece verimli olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle de festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Üniversitemizdeki projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımız ile alanda bulunan hocalarımızı ve öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.”