GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ’NDEN FOTOĞRAF SERGİSİ

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Turizm Gezi Kulübü tarafından Turizm Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklerin ilki olan Gümüşhane, Bayburt, Trabzon ve Erzurum illerinin tarihi ve turistik mekânlarının fotoğraflandığı ‘Gümüşhane Fotoğrafları’ isimli bir sergi açılışı gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Öcal, Doktora Öğrencisi Aleksandra Ivanovic, Arş. Gör. Hatice Nur Yıldız ve Öğr. Gör. İhsan Türkal’ın hazırlamış olduğu Gümüşhane fotoğraflarının ağırlıkta olduğu serginin açılışını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek kısa bir konuşma yaptı. Rektör Zeybek konuşmasında şunları söyledi:

“Turizm gerçekten diğer hiçbir sektörde olmadığı kadar önemli ve çok fonksiyonlu bir sektördür. Turizm, önemli olduğu kadar ülke politikalarından da etkilenen bir sektördür. Bunun yanında çok büyük bir ekonomidir. Geçen yılın rakamlarına baktığımızda 1 milyar 235 milyon turist, ülkeler arasında seyahat etti. Dünya nüfusunun 7,5 milyar olduğunu düşünürseniz, uluslararası turizm seyahatlerine katılan turist sayısının büyüklüğü burada ortaya çıkmaktadır. Geçen yılın rakamlarına göre Turizm hareketliliğinin 1 trilyon 220 milyar dolarlık bir bütçesi var. Bu nedenle de çok büyük bir ekonomi. Türkiye, geçen yıl ağırladığı turist sayısı bakımından 10’uncu sırada yer alıyordu. Ülkemizin çevresindeki birtakım olaylar, başta terör olayları olmak üzere, siyasi vb. gelişmeler ülkemize gelen turist sayısını etkilemektedir. Bunun dışında turizm gelirleri bakımından 17’inci sıradayız, bu da gelen turistlerden turizm gelirleri bakımından yeteri kadar faydalanamadığımızı göstermektedir. Sergiler önemli etkinliklerdir. Çok kısa bir süre önce İletişim Fakültesi öğretim elemanlarımız, gazetecilerimiz ve fotoğrafçılarımız tarafından hazırlanan bir fotoğraf sergisini açmıştık. Daha sonrasında Ankara’da yapılan Gümüşhane Günleri’nde de aynı sergiyi tekrarladık. Bu sergi 2018 yılındaki 3’üncü sergimiz durumundadır. Bu sergide emeği geçen öğretim elemanlarımıza ve serginin açılışının hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Kemal Çelik’e teşekkürlerimi sunuyorum.”

Serginin açılışı gerçekleştikten sonra Rektör Zeybek ve beraberindeki katılımcılar, sergilenen fotoğrafları değerlendirdiler.

(Kaynak: Niyazi Poyraz – 18.04.2018)