Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

Gümüşhane Üniversitesi’nde 28 Şubat darbesi konuşuldu

Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi’nde “28 Şubat” konulu bir panel düzenlendi.

26 Şubat 2018 Pazartesi günü Yrd. Doç. Dr. Sevil Cengiz moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, o günleri bizzat yaşayan ve mağdur olan Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, 28 Şubat Platform Başkanı Mine İpek, Emekli Albay Ersan Ergür, Araştırmacı Yazar Ahmet Ay konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır, 28 Şubat darbe ile milletimize büyük bir haksızlık yapıldığını ve bundan sonra bu tür olayların yaşanmamasının altını çizdi. Prof. Dr. Günay Çakır’ın konuşmasının ardından 28 Şubat sürecinden kesitlerin sunulduğu bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

Dönemin darbe mağduru olan ve yaşadıklarını katılımcılara aktaran panelistlerden Albay Ersan Ergür, bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat sürecinin üzerinden 26 yıl geçtiğini hatırlatarak, “28 Şubat esasında başörtüsüyle ilgili değildir. Türkiye’nin ayağına vurulmak istenilen bir prangadır.” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ise 28 Şubat sürecinde öğretmen olduğunu ve başörtülü olmasından dolayı, yaşadığı zorluklara ilişkin anılarını öğrencilerle paylaştı. Panelistler gelinen sürecin zor ve sıkıntılı olduğunu; ama bu ve bunun gibi benzer olayların tekrar yaşanması durumunda yine aynı tepkiyi göstereceklerini dile getirdiler.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise 28 Şubat darbesiyle ilgili yaptığı açıklamada darbe döneminde Türkiye’den bütün kesimin türlü zorluklar yaşadığını, milletin başta eğitim, yaşama, barınma vb. haklarının gasp edildiğini vurguladı. Söz konusu darbede başörtüsü bahane edilerek, aslında temel hak ve özgürlüklere kısıtlamaların getirildiğine değinen Rektör Prof. Dr. Zeybek açıklamasında: “Sırf başörtüsü taktı diye bir insanın eğitim ve temel özgürlüklerinin kısıtlanması kabul edilir bir durum değildir. Türkiye’nin gelişmekte olan bir ülke konumuna gelmesi bazı kesimleri rahatsız etmiş olacak ki, ülkemizde böylesi akla hayale sığmayacak bahanelerle, senaryolarla darbeler yapılmaktadır. Bütün bunların tekrar ülkemizde yaşanmaması temennisiyle 28 Şubat Post-modern darbesini kınıyorum.” ifadelerine yer verdi.

(Kaynak: Niyazi Poyraz – Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü)