GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE CUMA MUTLULUĞU

Gümüşhane Üniversitesi kampüs alanı içerisinde yer alan Kampüs Camii avlusunda 74 günlük aradan sonra cemaatle birlikte ilk Cuma namazı 29 Mayıs 2020 Cuma günü kılındı.

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta cemaatle kılınacak namazlara kapatılan camiler bugün cuma namazıyla birlikte açıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Kampüs Camiinde de toplanan cemaatle birlikte sosyal mesafe kuralları gözetilerek ilk Cuma namazı kılındı. Camiye gelen vatandaşlara cami girişinde el dezenfektanı kullandırılıp, maske ve tek kullanımlık seccade verildi.

74 günlük aradan sonra kılınan ilk Cuma namazı için Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi:

“Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ülkemizdeki bütün kurumlarda olduğu gibi camilerimizde de cemaatle birlikte namaz kılmaya geçici bir süreyle ara verilmişti. Çok şükür ki camilerimizin 74 gün aradan sonra kısmi olarak yeniden ibadete açılması müjdesinin verilmesi bizler için sevindirici bir haber oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen bu güzel haberin 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 567’nci yıl dönümüne denk gelmesi de bizler için anlamlı bir gelişme oldu. Ülkemiz Covid-19 salgını için ciddi bir savaş vermektedir. Verilen bu savaşı da kazandığını ve artık normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu süreç içerisinde 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle tüm akademik ve idari personelimiz ile birlikte üniversitemizde çalışmalarımıza daha da hız vererek devam edeceğiz. Üniversitemiz Kampüs Camii avlusunda sosyal mesafe kuralları gözetilerek kılınan ilk Cuma namazını Rabbim kabul etsin. Herkese sosyal mesafe kurallarını gözetmeleri temennisinde bulunuyor, sağlıklı günler diliyorum”.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ