GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Gümüşhane Üniversitesi’nde Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında Güvenlik Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Gümüşhane Üniversitesi’nde eğitim-öğretimin sağlıklı, sorunsuz ve huzurlu bir şekilde yapılabilmesi için alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Gümüşhane Üniversitesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda bir yanda fiziki çevre eksikliklerimizi diğer yandan da iç güvenlik ile ilgili eksiklikleri başta Valiliğimiz, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer birimlerimiz ile birlikte önce tespit edip sonrasında da çözüme kavuşturuyoruz. Bu vesileyle üniversitemize hoş geldiniz diyor; bu güne kadar üniversitemize, şehrimize katkılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Gümüşhane Üniversitesi’nin, Gümüşhane ilinin en önemli değerlerinin başında geldiğini vurgulayan Vali Taşbilek de yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “Bizler için önemli bir konu olan ve ilkini valiliğimizde gerçekleştirdiğimiz Güvenlik Koordinasyon Toplantısı’nın ikincisini üniversitemizde icra etmekteyiz. Hiç şüphesiz Gümüşhane Üniversitesi, ilimiz için en önemli değerlerdendir. Burada okuyan çocukların hepsi de devletimize ve bizlere teslim edilmiş çocuklardır. Bunda dolayı da her birisi bizlerin göz bebeğidir. Onları herhangi bir sıkıntı, problem yaşamadan ilimizde misafir etmek, eğitim-öğretim faaliyetlerinin devamında kazasız belasız bir şekilde eğitim almasını sağlamak ve ilimizden memnun bir şekilde memleketlerine uğurlamak bizim için en önemli hedeftir. Allah’a şükürler olsun Gümüşhane insanımız da buraya gelen evlatlarımızı kendi evlatları gibi görme noktasında çok büyük duyarlılık gösteriyor. Bu vesileyle onlara da ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda yapılan sunumları dikkate alarak fikir alışverişi içerisinde görüşleri, önerileri dinleyerek üniversitemizde güvenli bir şekilde en iyi eğitim nasıl sağlanır sorusunun cevabını tartışacağız. Katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum.”

Vali Taşbilek’in konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır tarafından Gümüşhane Üniversitesi’nin fiziki ve genel durumu hakkında bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirildi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 07.02.2020