Gümüşhane Üniversitesi’nde Yazılım Mühendisliği Bölümü İlk Öğrencilerini Alacak

2009 yılında Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Yazılım Mühendisliği Bölümü, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı güz döneminde ilk öğrenci alımını gerçekleştirecek. Alanındaki en güncel bilgilere sahip olmak, çağdaş eğitim ve araştırma imkânları hazırlamak, yeni bilgiler üretebilmek ve bu bilgiyi yaymak, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek, alanındaki gelişmeleri takip edebilen, bilimsel üretim ve analitik […]

2009 yılında Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Yazılım Mühendisliği Bölümü, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı güz döneminde ilk öğrenci alımını gerçekleştirecek.

Alanındaki en güncel bilgilere sahip olmak, çağdaş eğitim ve araştırma imkânları hazırlamak, yeni bilgiler üretebilmek ve bu bilgiyi yaymak, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek, alanındaki gelişmeleri takip edebilen, bilimsel üretim ve analitik düşünme gücüne sahip öğrenciler yetiştirmeyi misyon belirleyen Yazılım Mühendisliği bölümü, ilk öğrencilerini bekliyor. Bünyesindeki akademik kadroyu tamamlayan Yazılım Mühendisliği, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2021-2022 Eğitim- Öğretim yılı güz döneminde kendisine ayrılan 60 kontenjana öğrenci alacak.

Bölüm hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan 4 yıllık lisans programı olan Yazılım Mühendisliği bölümüne ilk defa öğrenci almaya hazırlanıyoruz. YÖK tarafından bizlere verilen 60 kontenjana öğrencilerimizi bekliyoruz.  Yazılım Mühendisliği bölümü, 4 yıllık lisans bölümüdür ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine bağlıdır. Bölümü başarı ile tamamlayan kişilere ‘Yazılım Mühendisi’ unvanı verilir. Geleceğe yönelik bir bölüm olan Yazılım Mühendisliği, çok geniş bir çalışma sahasına da sahiptir. Yazılım mühendisleri, çalıştıkları şirketler için yazılım ve program oluşturmak, yazılım kalite kontrolü ve denetlemesi yapmak, güvenlik açıklarını kontrol etmek, yazılım ekibi yöneticiliği yapmak gibi birçok farklı iş üzerinde çalışabilirler. Yazılım mühendisleri, birçok farklı alanda çalışma şansına sahiptirler. Çalıştıkları kurumda IT (bilişim teknolojileri) bölümünde yer alır ve şirketlerin yazılım ihtiyaçlarını karşılarlar. KPSS sınavında başarılı oldukları takdirde devlet bünyesinde kariyerlerine devam edebilirler. Bölümümüzün Üniversitemiz, ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, bölümümüzü tercih eden öğrencilerimize şimdiden başarılar dilerim.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 09.08.2021

Exit mobile version