Gümüşhane Üniversitesi’nden Osmanlıca ile ilgili Çok Önemli Bir Örnek Çalışma

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) halk oyunları ekibi kültürel bir farkındalık oluşturmak amacıyla başladıkları Osmanlıca kursunun 1.kısmını tamamlayarak belgelerini aldılar. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışma ile Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan 96 saatlik kursta başarıya ulaşan öğrencilere sertifikaları BESYO öğretim görevlisi ve aynı zamanda Halk oyunları […]

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) halk oyunları ekibi kültürel bir farkındalık oluşturmak amacıyla başladıkları Osmanlıca kursunun 1.kısmını tamamlayarak belgelerini aldılar.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışma ile Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan 96 saatlik kursta başarıya ulaşan öğrencilere sertifikaları BESYO öğretim görevlisi ve aynı zamanda Halk oyunları ekibinin koordinatörü Necati Yılmaz ve kurs yöneticisi Serhat Doğan tarafından verildi.

Hayata geçirdikleri bu proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Öğretim Görevlisi Necati Yılmaz, gençlerin her türlü gelişimi ile yakından ilgilendiklerini belirterek, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız. İstedikleri zaman her şeyi başarabileceklerine olan inancım her zaman tamdır. Biz öğrencilerimize sadece ders vererek onları akademik olarak bir şeylere hazırlamıyoruz. Onların sosyal ve kültürel hayatlarını da şekillendirerek hayatlarının daha sonraki yıllarında işlerine yarayabilecek, toplum içerisinde kendilerine farklı bir statü kazandıracak girişimlerde de bulunuyoruz” dedi.

Osmanlıca Kursunu ise bir kültürel farkındalık oluşturmak için başlattıklarını ifade eden Yılmaz, “Halk oyunları sadece bir folklorik değeri olan bir olay değildir. Geçmiş kültürlerin sözlü geleneğini bünyesinde barındıran geniş bir yelpazesi vardır. Biz de çocuklarımıza temel seviyede Osmanlıca öğreterek geçmiş dönemlerdeki edebi değerlerimizin çocuklarımız tarafından okunabilir ve anlaşılabilir olmasını sağlamak istedik. Çünkü yazı dili de folklorun ayrılmaz bir parçasıdır. Bu bağlamda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve öğrencilerimizin gelişimi için bizlere her türlü fırsatı sunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek hocamız başta olmak üzere Kurs açılması konusunda bizlerden desteğini esirgemeyen Halk eğitim İl Müdürümüz Hasan Taş ve Kurs Hocamız Serhat Doğan’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version