GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ'NE TEBRİKLER

Gümüşhane Üniversitesi akademik, idari ve hizmetli personeli Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekâtı’nın 105’inci yılı anma etkinliklerine katıldı.

Türkiye’nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde, “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” etkinliğinde Kars’ın Sarıkamış ilçesinin Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi’nde bir araya geldi.

Gümüşhane Üniversitesi akademik, idari ve hizmetli personeli de şehitlerimizi anmak için düzenlenen tören alanında hazır bulundu. Ekip, 5 kilometrelik alanda düzenlenen yürüyüşte marşlar, dualar ve sloganlarla şehitlerimizi andı.

Etkinliğe katılan üniversite personeline teşekkürlerini ileten Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, düzenlenen tören hakkında şu açıklamalarda bulundu:

 “Son 140 yılın en acı olaylarından birisi olarak anılan Sarıkamış Harekâtı’nın 105’inci yılı dolayısıyla üniversitemiz personeli şehitlerimizi anmak için bir araya gelip bu yürüyüşe katılım sağladı. Şehitlerimizi her zaman anmak ve onlara şükranlarımızı göstermemiz gerekiyor. İnanıyorum ki düzenlenen etkinliğin en temel amacı da budur. O ruhu hissetmek, güçlü bir şekilde taşımak gerekiyor. Çalışanlarımız da bu ruhun, bilincin var olmasını sağlamak için düzenlenen bu etkinliğe katıldı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha Sarıkamış Harekatı’nda ve yurdumuzun dört bir köşesinde vatan için şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 06.01.2020