Gümüşhane Valiliği, Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Programı Düzenledi

Gümüşhane Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenledi.

Vali Kamuran Taşbilek, Sema Doğan Yaşam Alanı’nda düzenlenen yemek programında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehitlerimiz ve gazilerimiz bu milletin emaneti, kıymetlisidir. Şehitlik ve gazilik makamı Türk milleti için çok mukaddes kavramlardır. 5 yıl önce yaşadığımız 15 Temmuz süreci bize millet olarak çok şey öğretti. Bazen birbirimizi kırıyoruz, incitiyoruz, üzülüyoruz ama bizim birbirimize ne kadar ihtiyacımızın olduğunu, birbirimizin elinden ne kadar tutmamız gerektiğini, el ele verdiğimizde topyekün bir elle bir tankı durdurabilecek kadar güçlü olan, yiğit bir milletiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Lütfen birliğimizi, beraberliğimizi her daim muhafaza edelim. Çünkü milletimiz birlik beraberlik olduğu zaman önünde duramayacağı, yıkamayacağı hiçbir engel, hiçbir bent yok. Biz birliğimizi korursak, milletimizin her bir ferdi birbirinden şüphe etmeksizin el ele verirse, biz biriz, beraberiz, kardeşiz, bu millet devletinin sahibidir dediği müddetçe Allah’ın izniyle ister içeriden olsun düşman ister dışarıdan olsun hiç kimse bizimle baş edemeyecektir. Bu kahraman millet devletini ilelebet, kıyamete kadar payidar kılacaktır”

Belediye Başkanı Ercan Çimen de yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “Sizler iyi ki varsınız. Canınız pahasına o kurşunlara göğüs gerdiniz, o tanklara sizler dur dediniz. Rabbim inşallah o günleri bir daha göstermez. Yüce rabbim bize de nasip etseydi o gün o toplara, mermiye karşı, tanklara karşı bizde mücadele etseydik. Bizde kendi ilimizde mücadelemizi verdik. 15 Temmuz gecesi Gümüşhane’de 27 gün sabaha kadar nöbet tuttuk Atatürk caddesinde sizinle. Yüce Rabbim o günleri bir daha göstermesin. 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gününü inşallah bundan sonra hep birlikte kutlayacağız.”