Gümüşhane Valiliği’nde Okullar İçin Yapılan Güvenlik Toplantısına Vali Yardımcısı Dr. Sarhat Doğan Başkanlık Etti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

7 Eylül 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valiliği’nde Okullar İçin Yapılan Güvenlik Toplantısına Vali Yardımcısı Dr. Sarhat Doğan Başkanlık Etti

Giriş Tarihi: 07 Eylül 2024 - 8:20

Son Güncelleme: 06 Eylül 2024 - 23:37

Gümüşhane’de Vali Yardımcısı Dr. Serhat Doğan başkanlığında, kent genelindeki okullar ve kurum yöneticilerinin katılımıyla 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

06.09.2024 Cuma günü Valilik Toplantı Salonu’nda geçekleştirilen toplantıda okul çevresi güvenliğinin sağlanması için yapılan çalışmalar ve alınacak önlemler değerlendirildi.

Vali Yardımcısı Dr. Serhat Doğan, öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında bulunmalarının önemini vurgularken, okullarda uyuşturucuyla mücadele etmenin Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ve ailelerin bilinçlendirilmesi ile güçlenebileceğine vurgu yaptı.

Vali Yardımcısı Doğan başkanlığındaki toplantıda, halihazırdaki tedbirler kapsamına okul giriş ve çıkışlarıyla birlikte şehrin çeşitli yerlerinde görsel uyarı işaretlemeleri ve ikaz levha çalışmalarının yanı sıra çocuklara, velilere ve okul yönetimine yapılacak olan eğitim faaliyetleri ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı alınan tedbirlere yönelik sunum gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Musa Uncu toplantıda yaptığı sunumda toplamda 192 resmi ve özel okul kurum bulunan Gümüşhane’de 18 bin 349 öğrencinin ders başı yapacağını belirterek sınıf sınıf tüm ilçelerin öğrenci ve okul rakamlarını paylaştı.

Sunumunda yıl bazında öğretmen durumunu da paylaşan Uncu, 2024-2025 eğitim öğretim yılında norm kadroda bin 731 olmasına karşın bin 500 kadrolu öğretmen olduğunu doluluk oranının yüzde 85,27 olduğunu ve ihtiyaç olan 255 öğretmenin ücretli öğretmenle karşılamak için çalıştıklarını söyledi.

Sunumunda taşımalı eğitim verilerini de paylaşan Uncu, 258 yerleşim yerinden 59 taşıma merkezine toplam bin 572 öğrencinin 152 araçla taşınacağını söyledi.

Uncu ayrıca tüm ilçelerde toplam 19 okulun kolluk görevlisi öncelikli ihtiyacı olduğunu belirterek diğer konularda bilgi aktardı.

Okullardaki kantinlerin çocukların sağlığına yönelik tehdit oluşturmaması için yapılacak denetimlere ilişkin bilgilerin aktarıldığı toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Gümüşhane Belediyesi işbirliğiyle öğrencilerin güvenli ortamda eğitim almaları için alınan tedbirlerle ilgili istişarelerde bulunuldu.

Haber Kaynağı: Zeynep Kaya / Kuşakkaya Gazetesi – 06.09.2024

image_print

HABERLER