Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Kamu Kurumu Yöneticilerinden Hafta Sonu da Brifing Almaya Devam Etti

Kısa bir sürü önce Gümüşhane’ye atanan ve 25 Eylül 2024 tarihinde görevine başlayan Vali Aydın Baruş, kamu kurumlarından brifing almaya devam ediyor. Vali Baruş, hafta sonu da brifing alarak bir ilke imza attı.

Bugün, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Baruş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarık Kocagöz’den  ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Nihal Sürmeli’den brifing aldı.

Sanayi ve  Teknoloji İl Müdürlüğü’nde  şehrin genel sanayileşme durumu, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve küçük sanayi siteleri başta olmak üzere ihracat rakamları ve coğrafi işaretli ürünler hakkında da detaylı bilgi alan Vali Aydın Baruş, yapımı planlanan Şiran ve Kelkit ilçelerindeki OSB’lerin son durumu ve yatırım teşvikleriyle ilgili geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde ise kurum binasında ve kültür merkezi salonlarında incelemelerde bulunan Vali Baruş, şehrin turizm potansiyeli, yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi alarak “Önceliklerimizden birisi turizm olacak” dedi.

Vali Baruş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kütüphanesinde inceleme yaptığı sırada karşılaştığı 7 yaşındaki Elvin Zengin’in fotoğraf çekme isteğini de geri çevirmedi.

Vali Aydın Baruş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ndeki incelemelerinin ardından Gümüşhane Müzesi’nde çevre düzenlemesi çalışmalarında ve Satala Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin olduğu bölümlerde incelemelerde bulunarak eserler hakkında bilgi aldı.