Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’un Cumhuriyet Bayramı Mesajı

“Atatürk’ün, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” dediği Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli cumhuriyettir.”  ifadeleriyle ilan edilen Cumhuriyetle birlikte, geride kalan 101 yıllık süreç içerisinde çok büyük başarılara imza atılmıştır. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için canı ve malı ile mücadele eden kahraman ecdadımızı da hiçbir zaman unutmayacak, her zaman şükran ve minnetle yâd edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda çok daha güçlü ve büyük Türkiye idealine emin adımlarla yürümeye devam edecek, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi için çalışacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimiz ile şehit ailelerine minnet ve şükran duygularımızla sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”

Aydın BARUŞ
Gümüşhane Valisi