GÜMÜŞHANE VALİSİ MEMİŞ VE MİLLETVEKİLİ AKGÜL’ÜN KARARLI TUTUMLARINI TEBRİK EDİYORUZ

*Aşkale Çimento yetkilileri aşamalı olarak yapacakları yatırımlarla toplamda 6 aylık süre sonunda sorunu çözecekleri taahhüdünde bulundular.

Gümüşhane Merkez ilçe Arzularkabaköy Beldesi’nde faaliyet gösteren Aşkale Çimento’nun neden olduğu tozlanma sorununun çözüme kavuşturulması için Valimizin başkanlığında Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Hacı Osman Akgül’ün de katılımıyla 11 Eylül 2017 Pazartesi günü Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda bir toplantı yapıldı.

Aşkale Çimento’nun hem ilimize hem de ülkemize katma değer katan bir işletme olduğunu kaydeden Val Memiş: “İlimizde istihdam da sağlıyorsunuz, bunun için size teşekkür ediyoruz. Ama lütfen bu tozlanma hadisesini bertaraf edecek olan yatırımları yapın artık! Aksi takdirde, biz yetkilerimizin farkındayız ve bunu kullanacağız. Ceza işlemine gerek kalmaksızın yapılması gerekenler yapılırsa bundan hepimiz mutlu oluruz. Burada artık ikazın ötesinde bir durum var ve biz gerekeni yapmak durumundayız.” şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra belde sakinleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisleri çözüm önerilerini aktarırken, Aşkale Çimento yetkilileri de aşamalı olarak yapacakları yatırımlarla toplamda 6 aylık süre sonunda sorunu çözecekleri taahhüdünde bulundular.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)