Gümüşhane Valisi Okay Memiş Üç Temel Kursun Açılması Direktifini Verdi

Gümüşhane İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı, 16 Kasım 2016 Çarşamba günü Vali Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, STK temsilcileri ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, her ilçe ve il merkezinde öne çıkan yöresel ürünlere yönelik kursların açılması gerektiğini kaydeden Vali Memiş: “Bazen rutin işleri yapmak doğrudur. Okuma yazma, terzilik gibi kurslar. Ama rutinin dışına da çıkmak durumundayız. Her ilçenin ve il merkezinin öne çıkan birtakım özellikleri var. Şiran’da ala kilim, Kelkit’te zilli kilim, Kürtün’de külek gibi yöresel konularda kurslar yapmamız lazım. Bir yerleşim yerinde istihdama yönelik veya hayatın olağan akışı içinde öne çıkan unsurları geliştirip devam ettirmeliyiz. Hatta bu alanda mümkün olduğunca turistik ve ticari potansiyeli değerlendirerek hareket etmeliyiz. Bu üretilen şeylerden insanlar para kazanabilmeli.” dedi.

Gümüşhane’nin madencilik, turizm, tarım ve hayvancılık olmak üzere üç istihdam kapısı olduğunu ve bu alanlara yönelik kursların açılması gerektiğini kaydeden Vali Okay Memiş: “Siz halk eğitim müdürlükleri olarak bu üç temel alanda kurs açmalısınız. Yani ilimizle hiç alakalı olmayan bir konuda kurs açmanızın ilimiz ekonomisine çok bir faydası olmaz. Bu fantezi yerine geçer. Buralara odaklanmalısınız. Buralarda istihdam oluşturucu şeyler yapmalısınız.” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü binasını sadece kadın girişimcilerden oluşacak bir gümüş evine dönüştürmeyi, gelen turist kafilelerini doğrudan oraya yönlendirmeyi planladıklarını ifade eden Vali Okay Memiş: “Turizme yönelik çok ciddi yatırımlarımız var. Bundan sonra Cuma günleri Süleymaniye’deyim. Yolun da bir tek asfalt işi kaldı. Devlet elinden geleni yapıyor. Altyapıyı, doğal gazı, elektriği, suyu yaptık. Biz de Belediye de elimizden geleni yaptık. Sivil toplum örgütlerimizde bize yardımcı olsunlar.” ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen gümüş işlemeciliği kursunun devam edeceğini ve daha fazla çeşitli ürünler üretilmesi için yeni bir makine alınacağını belirten Vali Okay Memiş: “Burası Gümüşhane. Türkiye’de değerli bir maden ile anılan başka bir il yok.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)