Gümüşhane Valisi Sayın Tanrısever’e Bayram Arzuhalidir

Hasan Pir

Gümüşhane’ye atandığından bugüne kadar geçen zaman içinde  vatandaşımızın ihtiyaçlarını dinleyip mağduriyetleri gidermesi ile tanıdığımız Gümüşhane Valimiz Sayın Alper Tanrısever’e biz de bir vatandaş olarak arzuhalimizi bu mübarek bayram günü iletmek etmek istedik.

Sayın Valim;

Ziyaret ettiğiniz köylerde vatandaşlarımızı dinleyip ihtiyaçları için hemen yanınızda bulunan kurum müdürlerine talimat veriyorsunuz. Ama ziyaret etmediğiniz köylerde ise bu ihtiyaçları biz basın olarak zat-ı aliniz başta olarak kurum müdürleriniz görsün ve duysun diye yazıyoruz.

Ama, şunu gördük ki, biz ne kadar yazarsak yazalım kurum müdürleriniz bu yazılanları hem okumuyor hem de siz sayın valimizden kendilerine bir talimat gelmeyince harekete geçmiyorlar.

Vereceğimiz sadece bir örnek bile bu durumu ispatlar zannediyorum.  28 Mayıs 2024 tarihinde yanı bundan sadece 22 gün önce “Torul’da Köy Yolları Acil Bakım Bekliyor” başlıklı bir haber yayımladık. Haberimizi https://gumushanedenhaber.com/torulda-koy-yollari-acil-bakim-bekliyor/  linkinden görebilirsiniz. Haberimiz o tarihte sosyal medya hesaplarımızdan da yayımlandı.

Bu haberimizde kendi köyüm olan Torul Güzeloluk köyününün ana grup yolundan Güzeloluk köyünün Cami mahallesine kadar olan 2 km’lik asfalt yoldaki bozulmaları, çukurlaşmaları ve bunların oluşturduğu tehlikeyi yazmış, görüntüleri yayınlamış ve  bir an önce tedbir alınmasını istemiştik.

Dün köyüme bayram için gittiğimde 2 kilometrelik yolda aynı çukur ve yol bozulmalarının aynen devam ettiğini, hiçbir iyileştirme yapılmadığını gördüm ve üzüldüm.

Sayın Valim;

Köy yollarındaki bozulmaları birilerinin haber vermesine gerek kalmadan İl Özel İdaresi haftada bir tüm köy yollarını bir rink aracı ile tarayıp durum tespiti yapabilir.

Toprak yollardaki çukurlaşmaları veya bozulmaları iş makinaları ile İl Özel İdaresi ekipleri düzeltirken, asfalt yollardaki çukurlaşmalarını da yine İl Özel İdaresi ekipleri çukurlaşan veya bozulan asfalt noktalarına sıcak asfalt koyarak tehlikeyi giderebilirler. Bunun için sadece bir kamyonetin üzerine konulacak belki bir iki ton sıcak asfalt veya 100 – 150 torba sıcak asfalt konsantresi yeterlidir. Bir kamyonet ve iki işçi ile bu şekilde belki bir günde onlarca köy yolunun asfalt çukurlaşmalarına müdahale edilebilir.

Sayın Valim;

Karayolları ve belediye başkanlıkları kendi sorumluluk bölgelerindeki asfalt yolların lokal bozukluklarına bu şekilde müdahale ediyorlar. Ama, maalesef İl Özel İdaresi’nin böyle bir çalışması yok.

İşin en acı tarafı da bahsettiğim köyümüm 2 km’lik asfalt varyantına İl Özel İdaresi tarafından geçen yıl da asfalt yenilemesi yapılmadı.

Durum Böyle Sayın Valim.

Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki, bir köylü vatandaş için “Çağ Atlamış Bir Türkiye”  köyüne rahat gelip gideceği düzgün bir yol ile başlar.

Hayırlı Bayramlar Sayın Valim.