Gümüşhane Valisi Tanrısever, ihmali olanlara hesap sormayacak mı? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Tanrısever, ihmali olanlara hesap sormayacak mı?

Giriş Tarihi: 19 Ağustos 2024 - 16:27

Son Güncelleme: 19 Ağustos 2024 - 16:27

Hasan Pir

Gümüşhane’de 2024 Ağustos ayı içinde bugüne kadar uçuruma yuvarlanmalı iki trafik kazası yaşandı.

Kazalardan birincisi Merkez Yağlıdere grup yolunda, ikincisi de Kürtün ilçesi Güvende Yaylası yolunun Yeşilköy köyü mevkiinde oldu.

Yağlıdere grup yolu Cehennem Vadisi bölgesinde 11 Ağustos günü 50 metre yükseklikten dere yatağına yuvarlanan aracın yuvarlandığı yol kenarında korkuluk-bariyer yoktu.

Dün, Kürtün ilçesi Güvende Yaylası yolunda meydana gelen ve 150 metrelik uçuruma yuvarlanma olayının yaşandığı kazanın olduğu bölgede de yol korkuluğu-bariyer yoktu.

Gümüşhane’nin özellikle Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerinde yolların büyük bölümü yüksek yamaçlardan geçiyor. Zaten dar olan bu yollarda kesinlikle yol kenarı bariyerleri olması gerekirken maalesef bugüne kadar yapılmadı. Bariyer olmadığından bu tür yollarda geçmişte onlarca trafik kazası yaşandı. Can kaybı ve mal zayiatı oldu.

Son iki kazanın yaşandığı yollar, aynı zamanda Gümüşhane için turizm ve kültür vadisi özellikli yollar.

Örümcek Ormanı’na ulaşımı da sağlayan Güvende Yayla yolunda ve İmera ve Krom vadisi gibi tarihi noktalar ile Camiboğazı gibi önemli yaylalarımızın ulaşımının da sağlandığı Yağlıdere grup yolunda bariyer olmaması Gümüşhane için çok önemli bir geri kalmışlıktır.

Gümüşhane ili genelinde köy ve köy grup yollarında acilen planlı bir bariyer yapım seferberliğinin başlatılması gerektiğini son dört yıldır köşe yazılarımızda en az beş kez işledik. Yazdık çizdik. Gümüşhane mahalli basınından değerli gazetecilerimiz de bu konuyu defalarca işlediler. Ama, yetkililerden bir hareket göremedik.

Bariyer konusuna ilgili kurum neden sıcak bakmıyor, neden uzak duruyor. Bu konuda karar vericiler kimler… Bu karar vericiler, yapılmayan bariyerlerden dolayı görev ihmali nedeniyle trafik kazaları sonunda idari ve adli olarak suçlu olmuyorlar mı?

Hiçbir kişi ve kurumun kendi ataletinden dolayı vatandaşımızı mağdur etmeye ve vatandaşımız nezdinde Devletimizi aciz göstermeye hakkı yoktur.

Eminim ki bu konuda Valimiz Sayın Alper Tanrısever, ihmali olanlarla ilgili gereğini yapacaktır.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER