Gümüşhane Valisi Tanrısever, İran Başkonsolosu Mohebbati’yi misafir etti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Tanrısever, İran Başkonsolosu Mohebbati’yi misafir etti

Giriş Tarihi: 13 Haziran 2024 - 23:56

Son Güncelleme: 13 Haziran 2024 - 23:56

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebbati’yi makamında misafir ederek karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi üzerine kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi.

Kendisini ziyarete gelen Başkonsolos Naser Mohebbati’yi makamında ağırlayan Vali Alper Tanrısever, ziyaretin başta ticari ilişkiler olmak üzere birçok konuda önemli görüşmelere vesile olduğunu belirtti. Görüşme sırasında karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada nazik ziyareti için Başkonsolos Naser Mohebbati’ye teşekkür eden Vali Tanrısever, “Gümüşhane’deki iş adamlarının ticaret hacminin artırılması, karşılıklı iş fırsatlarının geliştirilmesi hususunda verimli bir ön görüşme gerçekleştirdik. Biz Gümüşhane olarak İran’a hangi ürünleri ihraç edebiliriz ve İran’dan hangi ürünleri ithal edebiliriz konularını detaylı bir şekilde ele aldık” dedi.

Vali Tanrısever, ziyaretin ardından Başkonsolos Mohebbati’yi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ile bir araya getirdi. İlk etapta, Gümüşhane’nin meşhur pestil ve kömesi üzerine ticari ve teknik detayların görüşüleceğini belirten Tanrısever, “İran’la Gümüşhane arasında hali hazırda kısıtlı da olsa kereste ticareti mevcut. Bu ticaret hacmini nasıl artırabiliriz konusunda da değerlendirmelerde bulunacaklar” diye konuştu.

Görüşmenin Gümüşhane’nin ihracat hacmini artırma yolunda atılan ilk adım olduğunu vurgulayan Vali Tanrısever, bu tür görüşmelerin devamının geleceğini ve kentin ekonomik kalkınması için uluslararası iş birliği fırsatlarının değerlendirileceğini ifade etti.

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 13.06.2024

image_print

HABERLER