Gümüşhane Valisi Tanrısever, Köse İlçesinde İncelemelerde Bulundu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Tanrısever, Köse İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Giriş Tarihi: 12 Haziran 2024 - 20:24

Son Güncelleme: 12 Haziran 2024 - 20:24

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, çatısındaki güneş enerjisi panelleriyle kendi elektriğini üretecek olan Köse ilçesi Hükümet Konağının yağmur suyunun da depolanacağını söyledi.

Köse ilçesi temasları kapsamında yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Köse Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulunan Vali Tanrısever, burada İl Özel İdaresi yetkilileri ve firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İnşaatın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar bitirilerek açılışa hazır hale getirilmesini isteyen Vali Tanrısever, çatısına kurulacak güneş enerji panelleriyle kendine yetecek kadar elektriği üretecek olan binada yağmur suyu depolaması yapılarak boşa akacak yağmur sularını da su kaynaklarının verimli kullanımı noktasında tüm Gümüşhane’ye örnek olması için yağmur suyu toplama ve depolama tertibatı yapılmasını istedi.

Vali Tanrısever, ilçe Kaymakamı Hakan Öznay’ı makamında ziyaret ederek ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde yeniden Köse ilçesi Belediye Başkanı seçilen Turgay Kesler’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletip kendisine ve ekibine, vatandaşlara güzel hizmetler yapmaları temennisinde bulundu.

Muğla’nın Milas ilçesinde ailelerine ait su firmasında elektrik akımına kapılarak 19 Temmuz 2023 tarihinde 22 yaşında vefat eden Emir Kesler adına Belediye Başkanlığı tarafından yapılan Emir Kesler Parkının açılışını gerçekleştiren Vali Tanrısever, parkta dinlenen aileler ve vatandaşlarla sohbet etti. 

Açılışta yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Tanrısever, “Bugün burada genç yaşta hayatını kaybeden evladımız Emir Kesler’in adının verildiği parkımızın açılışını yapıyoruz. Onun hatırasını ilelebet yaşatmak ve ayrıca Köseli hemşehrilerimizin güzel, nezih ortamda aileleri, çocuklarıyla birlikte oturabilecekleri bir alanın açılışını yapıyoruz. Bu projede emeği geçen tüm herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu tür projelerle ilçemiz güzelleşecek, ilimiz güzelleşecek, ülkemiz güzelleşecek. Hayırlı olsun” dedi.

Vali Tanrısever, Başkan Kesler’den park hakkında bilgiler aldıktan sonra yapımı planlanan yeni devlet hastanesi alanında incelemelerde bulunarak ilçe temaslarını tamamladı.

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 12.06.2024

image_print

HABERLER