Gümüşhane Valisi Taşbilek’ten Asım’ın Nesline Övgü

İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü Gümüşhane’de bir dizi etkinlikle kutlandı.

12 Mart 2019
Salı günü Protokol mensuplarının katılımı ile gerçekleşen anma program Kültür
Merkezi Salonu’nda Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından icra edildi.

Program öncesinde Kültür merkezi fuaye alanında Gümüşhane Lisesi tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Anma programında Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Müdürü Adem Arslan, yaptığı açılış konuşmasında İstiklal Marşı’nın 11 yıl boyunca ateşten çemberin ortasında kalan bir milletin kendisine emanet edilen mukaddes değerleri uğruna Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaretiyle cepheden cepheye çılgınca koşan kahraman Türk askeri ve milletin yaşadığı halin tercümanı olduğunu söyledi.

Programda “İstikbalden istiklale Mehmet Akif Ersoy” konulu oratoryo, “Parola istiklal türkümüz” adlı iki perdelik tiyatro oyunu sahnelendi.

Etkinlikte yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermeden önce bir konuşma yapan Vali Kamuran Taşbilek, Mehmet Akif Ersoy’un ömrünü vatan, millet sevgisiyle dolu, gayret içinde geçirdiğini, sırtında paltosu olmamasına karşın göğsünde ummanlar gibi bir imana sahip ve Asım’ın neslinin yetişmesine öncülük eden büyük şair olduğunu söyledi.

Salonu dolduran gençlere yönelik, “Şimdi elhamdülillah karşımızda Asım’ın neslini görüyoruz” diye seslenen Vali Taşbilek: “Onlar da geçmişte atalarının yaptığı gibi çiğnetmediler namuslarını, çiğnetmeyecekler. Azim ve kararlılıkla, milli birlik ve beraberlik şuuruyla bugün ülkemizin içinde bulunduğu dönemde de birlik beraberlik sevgi ve muhabbetle bayrağımızı gönderde dalgalandırmaya, ezanımızı minarelerde dindirmemeye ant içmiş, yola çıkmış gençliğimizi de kutluyorum. Gençliğimize şunu tekrar etmek istiyorum ‘Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” diye konuştu.

Milletin birliği ve beraberliğinin çok kıymetli olduğunu belirten Vali Taşbilek: “Her bir fert bir diğerine hesap gütmeksizin elini uzatacak, elini tutacak ve ellerimiz kenetlenmiş şekilde geleceğe yürüyeceğiz. Bu vesileyle tekraren milli şairimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı minnetle şükranla yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)