Gümüşhane Valisi Taşbilek’ten Vaka Artış Değerlendirmesi

15-21 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de en fazla Covid-19 vakasının görüldüğü Gümüşhane’de, Vali Kamuran Taşbilek,  gazetecilerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Taşbilek şu değerlendirmeyi yaptı:

“İlimize tam kapanma sürecinin başlangıcından önce 2 günlük sürede önemli sayıda dışarda yaşayan hemşerilerimizin bayrama yönelik ziyaretleri hareketliliği oldu. O süreçte almış olduğumuz bütün tedbirlere bayram dönemine yönelik yaptığımız her türlü ikaza bilgilendirme çalışmalarına rağmen maalesef bayram sürecinde aile, akraba, komşu ve diğer yakınlarımızla bayramlaşmanın etkisi olduğu kanaatindeyiz.”

 “Vatandaşlarımız kademeli normalleşme dönemini sanki biraz tam normalleşeme gibi algıladı. Bir buçuk aydır vakalarda düşüş eğilimimiz devam ediyordu. 100 binde 109’a kadar düşmüştük. Bu hafta yüz binde 163 seviyesine geldi. Bunun rakamsal ifadesi Gümüşhane özelinde günlük 10-12 tane vaka artışı olarak değerlendirebiliriz. İlimiz düşük nüfuslu il olduğu için bu rakamlar bizim değerimizi çok yükseltiyor.”

 “Bugün itibariyle Covid-19 nedeniyle hastanede normal serviste 15, yoğun bakımda 2 hastamız var. Bundan sonra aldığımız tedbirlerin uygulanmasını daha dikkatli takip edeceğiz. Herkesin desteğiyle yürüttüğümüz çalışmaları devam ettireceğiz. Azami hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Uyarıcı ikaz edici tedbirlerimizi daha fazla ceza-i müeyyide uygulayıcı tarza evirme noktasında değerlendirmelerimiz olacak.”

VALİ TAŞBİLEK YETKİLİLERLE DE TOPLANTI YAPTI

Vali Kamuran Taşbilek, covid-19 vakalarının artış gösterdiği Gümüşhane’de son durumu değerlendirmek üzere ilçe kaymakamları, il ve ilçe sağlık yetkilileri, Emniyet ve Jandarma yetililerinin ve pandemi kurulu üyelerinin de katıldığı  bir toplantı düzenledi. Vali Taşbilek, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada tüm detayları ile bir salgının boyutunu ilçeler bazında değerlendireceklerini belirterek, “Biz devlet olarak her türlü tedbiri aldık, alıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu süreçte daha dikkatli olmalarını, akraba ve komşu ziyaretlerine ara vermelerini, tedbirlerini artırmalarını ve aşılama takvimine uymalarını istiyoruz.” Dedi.