Gümüşhane ve Rizeli Yetkililer Ortak GES Santrali İçin Bir Araya Geldiler - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane ve Rizeli Yetkililer Ortak GES Santrali İçin Bir Araya Geldiler

Giriş Tarihi: 26 Ekim 2024 - 16:12

Son Güncelleme: 26 Ekim 2024 - 16:12

Gümüşhane’nin Şiran İlçesi Sallıdere köyünde Mülkiyeti Rize İl Özel İdaresi’ne ait alana Gümüşhane  ve Rize İl Özel İdareleri ortaklığında  Güneş Enerji Santrali (GES)  Projesi yapımı konusunu görüşmek üzere Gümüşhane ve Rizeli yetkililer Gümüşhane’de bir araya geldiler.

Geçtiğimiz hafta Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’un da katıldığı toplantıya Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki, Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran, Rize İl Genel Meclis Başkanı Av. Ali İmran Büyük, Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcıları Yunus Emre Ayar, Erol Bıyık ve teknik personeller katıldı.

Toplantıda; Rize İl Özel İdaresiyle Gümüşhane İl Özel İdaresi ortaklığında Şiran ilçesinde kurulacak olan güneş enerjisi santrali (GES) projesi için ortaklık protokolü yapılması konusu görüşüldü.

Gümüşhane İl Genel Meclis Mart 2024 ayı toplantılarında konuyu görüşmüş ve Şiran ilçesine bağlı Sellidere köyünde mülkiyeti Rize İl Özel İdaresi’ne ait olan alanda 1 MW Gümüşhane, 1 MW Rize’ye olmak üzere GES kurulması ile ilgili gündem maddesi İl Genel Meclisi’nde kabul edilmişti.

image_print

HABERLER