Gümüşhane Yatırım Ofisi Ne Zaman Açılacak? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

22 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Yatırım Ofisi Ne Zaman Açılacak?

Giriş Tarihi: 18 Temmuz 2024 - 10:29

Son Güncelleme: 18 Temmuz 2024 - 10:35

Gümüşhane’de yatırım düşünen iş adamlarına rehberlik yapacak “Yatırım Ofisi” nin Kurban Bayramı’ndan sonra faaliyete başlayacağı açıklanmıştı.

Geçtiğimiz ay Gümüşhane Kent Konseyi’nin 5. Dönem seçimli genel kurulunda konuşan Vali Alper Tanrısever, yatırım ofisi kurulması ile ilgili şunları belirtmişti:  

“Bayramdan sonra bunun duyurusunu da yapacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan sivil toplum örgütlerimizden de yardımlarınızı talep edeceğiz. Bir yatırım ofisi kuracağız. Gümüşhane’ye gelen bir yatırımcı örneğin tekstil alanında nerede, ne yapabilir? Şimdi bu kahraman yatırımcıya Gümüşhane’den boş çevirmek olur mu? Olmaz. Eğer biz bu adama bir yer bulamıyorsak ya adamda sıkıntı var ya da bizde sıkıntı var. Bir sürü kamu binamız boş. Bir sürü özel sektör fabrikası boş. Bizim bunları derhal ekonomiye kazandırmamız lazım. İş adamlarımıza devletin verdiği desteklerden haberdar olabilecekleri bir kurum, bir ofis, başvurabilecekleri bir yer olması lazım. Tarım Bakanlığı’nın, KOSGEB’in, DOKA’nın, DOKAP’ın TKDK’nın, Sanayi Ticaret Bakanlığı’nın bir sürü destekleri var. Bunların hepsinin bilindiği, yatırımcının yönlendirilebildiği bir ofis, bir oluşum kuracağız inşallah bayramdan hemen sonra bu işi bitireceğiz. Bütün veri tabanımızı oraya koyacağız. Bunu yine sivil toplumun da katkısıyla sağlamak istiyoruz. Bunu Gümüşhanelilerin katkısıyla sağlamak istiyoruz”

OFİSİN KURULUŞU HENÜZ AÇIKLANMADI

Vali Tanrısever’in açıkladığı “yatırım ofisi” müjdesi Gümüşhanelilerde büyük heyecan oluşturmuştu. Vatandaşlarımız, Vali Tanrısever’in verdiği bu önemli haberin bir an önce gerçekleşmesini bekliyor.

image_print

HABERLER