GÜMÜŞHANE; “YAZILIM KODLAMA KURSU" İLE İLK MERHALEYİ AŞTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

22 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE; “YAZILIM KODLAMA KURSU” İLE İLK MERHALEYİ AŞTI

Giriş Tarihi: 07 Haziran 2017 - 21:42

Son Güncelleme: 07 Haziran 2017 - 21:45

Gümüşhane’de geçtiğimiz şubat ayında Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in talimatıyla il genelinde başlatılan ‘Gümüşkod Kodlama Eğitimi Projesi’ kapsamında kodlama şenliği düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda 7 Haziran 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilen “Gümüşkod Kodlama Şenliği” ne Vali Okay Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Milli Eğitim şube müdürleri, kurum müdürleri, öğretmenler, örenciler ve veliler katıldı.

Şenliğin açılış kurdelasının kesilmesini müteakip Gümüşkod Koordinatör Öğretmeni Yasin Demir projenin başlama ve yürütülme süreciyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından, bugüne kadar kursa katılan öğrenci ve öğretmenlere katılım belgeleri ve ödülleri verildi.

Vali Okay Memiş; etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Nesillere, gençlerimize ve çocuklarımıza yatırım yapıyoruz. Burada tüketen değil, üreten çocuklar gördük. Kodlama dünyanın geleceği. Dünyanın geleceği yazılım. Dünyada büyük bir rekabet var. Toplumların, milletlerin, medeniyetlerin rekabeti var. Bu rekabeti nasıl yaparız? Hamasetle yapamayız. Atı alan Üsküdar’ı geçer. Söylemlerle, boş laflarla da yapamayız. Bizim Türk-İslam medeniyetimiz ürettiği dönemlerde zirve yapmış, oturduğu, yaslandığı dönemlerde de gerilemiş. Ama biz kökümüzü, değerlerimizi ve gücümüzü tarihimizden, ecdadımızdan, milli ve manevi değerlerimizden alacağız. Bunu hamasetle değil bilimsel yöntemlerle yapacağız. Nano teknolojiyi, nesnelerin internetini, giyilebilir teknolojiyi bileceğiz ve uygulayacağız. Bilimsel verilerle hareket edeceğiz. Geleceğin Steve Jobs ve Bill Gates’leri Gümüşhane’den çıkacak. Bu hayal değil. Türkiye’den, Anadolu’dan çıkacak. Bu çocuklar bu şekilde başlayacaklar. Dünyada gelişmiş ülkelerde kodlama eğitimi zorunlu hale getirildi. Küçük adımlarla büyük neticeler alacağız. Üreten nesiller istiyoruz, tüketen asalak nesiller değil. Bu robotları piyasadan alabilirdiniz ama bunları çocuklar kendileri tasarladı, öğretmenleriyle beraber kendileri programladılar. Seneye daha teknolojik eserler bekliyorum. Bir adım daha ileriye gideceğiz. Teknoloji çok hızlı değişiyor. Bu çocuklarımıza, gençlerimize ne kadar yatırım yaparsak o kadar meyvesini alırız. Sizlerle gurur duydum bugün.”

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER