GÜMÜŞHANE YENİ DEVLET HASTANESİ’NDE SON İNŞAAT ÇALIŞMASI DA BİTİRİLDİ

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, pandemi sürecini değerlendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi’ndeki diyafram duvar çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, basın toplantısında Yeni Devlet Hastanesi’ne yönelik sorulan bir soruyu cevaplandırdı.  Vali Taşbilek, “Şu anda müteahhit firma diyafram duvarla ilgili çalışmalarını bitirdi. Onun geçici kabul süreci yapılacak. Hastanenin içiyle ilgili de eksiklikler tamamlayacağız. Biz burayı pandemi sürecini daha iyi yönetmek adına kullanmaya başladık. Allah nasip ederse pandemi süreci bittiğinde bu ilin devlet hastanesi Yeni Devlet Hastanesi olacak” dedi.

Vali Taşbilek, pandemi sürecinde Yeni Devlet Hastanesi’nin hizmet noktasında kolaylık sağladığına değinerek, “Kovid vakaları devam ettiği sürece o hastaneyi tüm vatandaşların kullanımına açmak vatandaşımıza en büyük düşmanlıktır. Şimdi biliyoruz ki o hastaneye kovid hastaları ya da şüphelileri gidiyor. Mevut hastanemize de kovid şüphesi olmayan fakat hastalıkları olan insanlarımız kullanıyor. Bu durum şu an şehre hizmet noktasında bize kolaylık sağlıyor. Pandemi ile ilgili bir hastane tayin etmek bize bir avantaj. Pandemi süreci tamamlandıktan sonra Yeni Devlet Hastanemizi dezenfekte ederek, yenilikleri yaparak ve eksiklikleri gidererek modern sağlık hizmetini vatandaşlarımıza vermeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Taşbilek, Gümüşhane Devlet Hastanesi önünde bulunan bekleme çadırındaki koşulları iyileştirmek amacıyla da iki adet prefabrik yapının siparişlerinin de verildiğini ve yakın zamanda tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.