GÜMÜŞHANE Y. ÇİFTÇİOĞLU İLKOKULU İSTİKLÂL MARŞI’NIN 10 KITASINI EZBERE OKUMADA REKOR KIRDI

*500 ÖĞRENCİ İSTİKLAL MARŞI’NIN 10 KİTASINI HEP BİRLİKTE EZBERE OKUDULAR

Gümüşhane Merkez ilçe Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu’nun 500 öğrencisi, ezberledikleri İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını hep bir ağızdan okudular.

16 Mart 2018 Cuma günü Okul bahçesinde düzenlenen “İstiklal Marşını Okuma ve Şehitleri Anma” töreninde kırmızı-beyaz kıyafetleriyle öğrenciler yağmura rağmen İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını hep bir ağızdan okuyarak bir rekora da imza attılar.

Küçük yaştan itibaren çocuklara milli bilinç kazandırmanın önemine işaret eden Okul Müdürü Veli Ağaç:  “Ülkemizin geçtiği bu kritik döneminde manevi değerlerimizi çocuklarımıza aktarmayı çok önemsiyoruz. İstiklâl Marşımız ve onun ezberlenmesi öğrencilerimizde  milli şuurun uyanmasında önemli etki yapıyor. Bugün 500 öğrencimiz topluca İstiklal Marşı’nın 10 kitasını birlikte söyledi. Bugün ayrıca sergi ve kermes etkinliğimizle de Mehmetçik Vakfı’na yardım yapmış olacağız. Bu etkinlikte birçok paydaşımız oldu, kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Ak Parti Merkezi İlçe Başkanı Fahri Yalçın, Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Şube Müdürü Seyit Tok, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.