Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

Gümüşhane’de 18 Mart Çanakkale Ruhu Sahneye Taşındı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü, Gümüşhane’de düzenlenen salon programıyla anıldı.

Anma programı, Gümüşhane Kültür Merkezi’nde Merkez Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlandı. Programa Vali Cevdet Atay başta olmak üzere il protokolü, kurum temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesinde, Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan resim sergisi gezildi. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Jandarma Üstçavuş Gözde Büşra Yiğit yaptı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken, öğrenciler tarafından hazırlanan “Toprağa Düşenler” adlı tiyatro gösterisi izleyicilerden büyük beğeni aldı. Programda ayrıca Çanakkale temalı sinevizyon gösterimi, koro performansları, efe gösterisi ve solo türküler yer aldı.

Gösterinin ilerleyen bölümlerinde şehit isimleri okunarak sahneye çıkan öğrenciler, temsili canlandırmalarla izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Ardından hazırlanan sunumda şehitlerin fotoğrafları katılımcılara yansıtıldı.

Programda ayrıca “Vatan Nöbeti” adlı sahnede Çanakkale askerleri ile günümüz askerleri arasında nöbet değişimi canlandırıldı. Finalde ise öğrenciler sahnede Türk bayrağı açarak “Birileri Var” şarkısı eşliğinde gösteriyi tamamladı.

Programın sonunda, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitler rahmet, minnet ve şükranla anılırken, Vali Atay, emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.