Gümüşhane’de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Günün anısına gaziler ve şehit yakınlarıyla anıt önünde hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Vali Kamuran Taşbilek gazilerimizi makamında misafir etti.

Vefat eden gazilerimiz ve şehitlerimiz için öğle namazından önce Kemaliye Camii’nde Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen yemek programında konuşan Vali Taşbilek, “Toprağı vatan yapan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin çabalarıyla bu topraklar bağımsız oldu. Bugün üzerinde hür ve bağımsız yaşayabiliyorsak bu aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sayesindedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanının verildiği bu anlamlı gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükran duygularımızla, değerli aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum” dedi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 19.09.2021