GÜMÜŞHANE’DE 2 HAKİM VE 1 SAVCI FETÖ’DEN AÇIĞA ALINDI

Gümüşkoza Gazetesi’nin 15 Aralık 2016 Tarihli haberi

1 Aralık 2016 da başlatılan soruşturma kapsamında Gümüşhane’de iki hâkim ve bir savcı açığa alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 1 Aralık 2016 tarihinde başlatılan yeni hâkim ve savcı soruşturması kapsamında Gümüşhane’de FETÖ şüphelisi iki hâkim ve bir savcı açığa alındı.

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik gazetemize yaptığı açıklamada, HSYK tarafından başlatılan soruşturmanın Gümüşhane’ye uzandığını söyledi.

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Çevik, 192 kişi hakkında başlatılan FETÖ soruşturmasının Gümüşhane’de de sürdürüldüğünü kaydederek; “Gümüşhane Merkez’de görev yapan bir Hâkim ve bir Cumhuriyet savcısı ile Kelkit ilçesinde görev yapan bir hâkim için ilgili adli yönden gereğinin takdir ve ifası için müzekkere gönderilmiştir. Biz de bu müzekkere kapsamında iki hâkim ve bir savcı için soruşturma başlattık. Evlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında araştırma ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi. Mevcut delil durumu nazara alınarak, adli kontrol tedbiri uygulanmak suretiyle yurt dışına çıkış yasağı ve belli günlerde en yakın kolluk birimine imza atmak yükümlülüğü tedbirleri uygulanarak salıverildiler. Soruşturma işlemleri devam ediyor. Bu hâkimler ve savcı ile ilgili soruşturma FETÖ kapsamında devam ediyor. Biz delilleri topladıktan sonra, soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü için yetkisizlik kararı vererek Ankara’ya göndereceğiz” dedi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi ( wwww.gumuskoza.com)