GÜMÜŞHANE’DE 2016 YILINDA 1782 GIDA DENETİMİ YAPILDI

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen,  gıda denetimi önemine vurgu yaparak, 2016 yılında 1782 gıda denetimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

İl genelinde faaliyet gösteren 1291 adet satış, toplu tüketim ve üretim işletmesinde riske dayalı Alo Gıda şikayetleri, Bakanlık planları, yıllık kontrol planları ve tüketici şikayetleri doğrultusunda 1782 adet denetim yapıldığını, bu denetimlerde gıda işletmeci ve çalışanlarının ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde bilinçlendirilip, bilgilendirilmesi amaçlandığını belirtti.

Yapılan denetimlerde alınan 39 adet numuneden, 2 tanesinin olumsuz sonuçlanması ve denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 8 işletmeye toplam 48 bin lira idari para cezası uygulandığı ve 2016 yılı içerisinde Alo Gıda 174 hattına gelen 36 adet şikâyet sonucu,  ilgili işletmelerde denetimler yapılarak ve gerekli görülen durumlarda numune alındığını ve yaptırım uygulandığını belirten Birşen, Yıl boyu Ramazan bayramı, Kurban bayramı gibi belirli gıda ürünlerinin tüketiminin yoğunlaştığı dönemlerde, bu ürünlerin satışını yapan, toplu tüketime sunan işletmelerde yapılan denetimler ile halkımızın daha güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketmesi hedeflenmiştir”  dedi.

Mevzuat değişikliklerinde de ilgili işletmelerde denetimler yapılarak işletme sahiplerine mevzuat gereklilikleri hakkında bilgi verildiğini ifade eden İl Müdürü Birşen; hazırlanan programlar ile gelecek nesillerin bilinçlenmesini amaçlanmaktadır. Gıda Kontrol Görevlileri tarafından denetimler aralıksız sürdürülmektedir. Ancak bu konuda tüketicilere de sorumluluk düşmekte olup, aldıkları ürünlerin etiket bilgilerini mutlaka incelemelerini ve herhangi bir uygunsuzluk durumunda tüketicilerimizin gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini 7 gün 24 saat iletebilecekleri “174 Alo Gıda Hattı’na bildirmelerini sözlerine ekledi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği Basın Müdürlüğü – 12.01.2017)