GÜMÜŞHANE’DE 27 KÖYE EBA DESTEK NOKTASI KURULDU

COVİD-19 Korona virüsle mücadelenin en üst seviyede olduğu bu günlerde interneti olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği sağlanması amacıyla Gümüşhane merke ilçenin 27 köyünde Mini Eğitim Bilişim Ağı (EBA )destek noktası oluşturdu.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in talimatı ile Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu’nun organize ettiği çalışmayla  Gümüşhane merkez ilçenin 27 köyüne EBA destek noktası kuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türk Telekom yetkilileri ile görüşülerek uzaktan eğitim için gerekli altyapının tespit edililip muhtarlar ile yapılan görüşmeler sonunda ihtitaçlı 27 köyde Mini EBA destek noktaları oluşturdu.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda bilgisayar laboratuvarları, Z kütüphaneler, kodlama atölyelerinde yer alan atıl ve ihtiyaç fazlası bilgisayarlar İl Milli Eğitim Şube Müdürü İlyas Günay ve Fatih projesi il koordinatörü Yasin Demir sorumluluğunda bilişim teknolojileri öğretmenlerinden oluşan komisyon tarafından bakımları yapılıp ilgili köylerde köy konağı ve mevcut yerlere kuruldu.

EBA destek noktalarının oluşumundan sonra 161 öğrenci bu hizmetten yararlandı.

Diğer taraftan İl genelinde uzaktan eğitim imkânı bulunmayan öğrenciler için pandemi kuralları göz önünde bulundurularak okullarda 66 EBA destek noktası öğrencilerin hizmetine açıldı.  Bir Gezici EBA destek noktası aracıda hizmet vermek üzere, müdürlüğümüzde öğrencilerin kullanımına hazır hale getirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “COVİD-19 salgını sebebiyle ülkemizde eğitim öğretim faaliyetleri EBA TV- EBA Canlı dersler ve EBA Destek noktaları gibi farklı çözümler ile devam etmektedir. Ülkece yaşadığımız bu zorlu süreçte okullarımızdan uzak kalan öğrencilerimizi eğitimin içinde tutabilmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bakanlığımız öncülüğünde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de EBA Destek noktaları oluşturulmuştur. Evinde interneti veya bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için Gümüşhane genelinde oluşturulan 66 adet EBA Destek Noktası öğrencilerimize sunulmuştur. Merkez ilçemizde yaptığımız ön çalışmada açık okulumuzun bulunmadığı toplam 27 köyümüze Mini EBA destek noktaları oluşturduk. EBA destek noktalarımız için internet ve bilgisayarlar muhtarlarımıza tutanak karşılığında zimmetlendi. Mini EBA destek Noktalarında emeği geçen Türk Telekom A.Ş yetkililerine, köy muhtarlarımıza, süreçte görev alan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ – 22.10.2020