Gümüşhane’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği Düzenlendi

Gümüşhane’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Program öncesinde özel gereksinimi olan kardeşlerimiz tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı sergi gezildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda konuşan Vali Kamuran TAŞBİLEK, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün tüm dünyada farkındalık oluşturma ve farkındalık hissettirme günü olarak değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatarak: “Toplumda beraber, iç içe yaşadığımız, belki hepimizin ailesinde, çevresinde bir yakınımızın olduğu, hayatı beraber paylaştığımız insanlara yönelik farkında olmak, dönüp onlarla beraber yaşadığımızın farkına varabilmek, dünyaya sadece kendi penceremizden bakmaktan ziyade onların gözüyle de bakabilmek, onların gözüyle baktığımız dünyada eksik olan nedir, tamamlanması gereken nedir, bunlara dikkat çekmek ve bunları öncelemekle alakalı bir gündür bugün” dedi.
“Biz özel gereksinimi olan bir kardeşimize dokunabildiğimiz kadar devletiz” tespitinde bulunan Vali taşbilek: “Devletin elbetteki yaptığı maddi hizmetler çok kıymetli ve çok özeldir ama emin olunuz ki; biz bununla devlet değiliz. Özel gereksinimi olan kardeşlerimizin sıkıntılarını çözebildiğimiz kadar, Onlara dokunabildiğimiz kadar devletiz. Onlarla beraber olup onların dertlerini anlayabildiğimiz kadar devletiz. Allaha şükürler olsun devletimiz, sosyal devlet olması gereğinden hareketle yıllardır çok özellikli çalışmalar yapıyor. Özel gereksinimi olan kardeşlerimizin  bugünleri dünlerinden daha iyi. Yeterli mi? Yetmeyecektir hiçbir zaman. Çok daha fazlasını yapmak bizim boynumuzun borcudur. Çünkü insanı önceleyen devlet için bunlar çok kıymetlidir. Devletimiz bütün kurumlarıyla bu çerçevede hareket ediyor” diye konuştu.

Gümüşhane’de de çok özel çalışmalar yapıldığını dile getiren Vali Taşbilek: “Sosyal Destek Gümüşhane adlı bir projemiz var. Bugüne kadar çok sayıda vatandaşımıza ulaştık. Bunlar içerisinde fakru zaruret içinde olan vatandaşlarımız var. Özel ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız var. Hepsini arkadaşlarımız kurduğumuz ekiplerle tarıyor ve evlerine misafir oluyoruz. Evlerinde onların sıkıntılarını onların gözünden anlamaya çalışıyoruz ve onu tüm kurumlarımıza bir yazılım dahilinde iletiyoruz. Hangi kurumun bu manada bir görevi var ise kendilerine verilen süre içerisinde bu görevi yapmakla mükellefler, yapılmazsa da onunla ilgili kayıt bize düşüyor” dedi.

Özel öğrenciler tarafından sahnelenen skeçler, klipler, parodiler, şarkılar büyük bir beğeniyle izlendi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ