Gümüşhane’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Türk Milletinin gücünün, vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına olan bağlılığının karşısında hiçbir gücün duramayacağının ispatı olan 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Aziz Türk Milleti 30 Ağustos Zaferi ile ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı zor koşullara ve imkânsızlıklara rağmen en anlamlı cevabı verdi ve büyük zafere imzasını attı. Tıpkı o gün olduğu gibi bugün de tek yürek halindeyiz. Gönüllerimiz bir, ideallerimiz bir, hayallerimiz, kaderimiz bir. Bu anlayışla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyen milletimiz, bu yolda kendisini engellemeye çalışan mihrakların kurduğu tuzakları dün olduğu gibi bugün de bozacak inanç ve kararlılığa sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferin 99. Yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyor; Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanları başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL VE CİHAN PEKTAŞ 

“Bugün, mazisi eşsiz kahramanlıklarla dolu aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 99’uncu yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

30 Ağustos, aziz milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceğini; istiklal ve istikbali için tek vücut mücadele edeceğini; birlik, beraberlik ve iman gücüyle aşamayacağı engel olmadığını bütün dünyaya güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır.

99 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimiz; birliğini, beraberliğini, kalkınmasını, huzuru ve güvenliğini hedef alan bedbahtları, engin feraset ve sarsılmaz cesaretiyle bertaraf etmeye devam etmektedir. Milli bekamızı korumak gayesiyle sınırlarımız içinde, dışında ve mavi vatanda yürüttüğümüz mücadele bunun en açık delilidir.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin istiklal ve istikbali için verdiği büyük mücadelenin zafere ulaşmasının 99. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız ve milletimiz için canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi hürmetle yâd ediyor, kahraman milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin 99 yıl önce kadın-erkek, genç-yaşlı demeden tüm fertleriyle katıldığı en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmediği, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruduğu zaferdir. İstiklal Savaşı’nın son safhasını teşkil eden savaşta, düğüne gider gibi şehadete koşan kahraman ordumuzun önünde hiçbir engelin duramayacağı bütün dünyaya gösterilmiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hâkim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor; istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden iç ve dış şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz.

30 Ağustos’ta karakterinin gereği bağımsızlık için bir kez daha ayağa kalkan Türk Milleti tarihe altın harflerle bir zafer daha yazdırdı. Şu bir gerçek ki; Türk Milleti asla ve asla bağımsızlığından feragat edemez, boyunduruk altına giremez. 30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Bize düşende bu şanlı ecdadın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır.

Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden Milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Tarih boyunca birlik ve beraberliğimizi yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkaran aziz milletimiz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle birlikte, ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir” diyen Köse, elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temellerinin atılmış olduğunu hatırlattı. Büyük Zafer’in 99. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu millet olarak hep birlikte yaşadığımızı belirten Başkan Köse, ”Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan istiklalini ve istikbalini muhafaza uğruna verdiği destansı mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 99. yıldönümünü idrak etmenin büyük mutluluk ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur. Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimizin Anadolu coğrafyasındaki istikbali için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Bugün, bizlere düşen, bütün imkânsızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır. Barış içinde bir arada yaşama tecrübesini, tarihten tevarüs ettiği adalet ve eşitlik ilkesini Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırarak gösteren Türkiye, bugün bölgesinin üstün bir gücü ve istikrar unsuru olarak, bölgesel ve küresel barışa da değerli katkılar sağlamaktadır. Büyük zaferin 99.yıldönümünde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularla tebrik ederken bu büyük zaferin gururunu bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal savaşının isimsiz kahramanları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz.”
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“30 Ağustos; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan zaferin Anadolu’nun ebedi olarak Türk yurdu olmasını sağlamıştır. 

Aziz Türk Milleti, tarih boyunca esaret altında yaşamayı kabul etmemiş ve düşmanlarına her zaman gereken dersi vermiştir. 

Ağustos ayları tarih boyunca Türk milletinin zafer ayları olmuştur. 1071’de Anadolu’nun kapıları Malazgirt’te Türk milletine Ağustos ayında açıldığı gibi, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Kıbrıs, Sakarya Meydan Savaşı gibi pek çok savaş ve zafer hep bu ayda kazanılmıştır. 

30 Ağustos; Milletimizin ve ordumuzun, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde verdikleri tarihtir. 

Kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla topyekün savaşarak milli birliğin kurtarıldığı, zafer destanının yazıldığı bu topraklarda yaşamaktan gurur duyuyorum. Asırlardır hür yaşayan Türk Milletinin haykırışının yaşandığı bugün, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının, millet ve ordu bütünleşmesinin en güzel şekilde sergilendiği gündür. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulun Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Aziz Türk Milleti’nin Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bugün ayrı bir gurur ve heyecanla aziz milletimizin bağımsızlık ülküsü altında verdiği büyük mücadeleyle kazanılan ve Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olarak tescil edildiği Büyük Zafer’in 99’uncu yıldönümünü kutlamaktayız. 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Büyük Taarruz, Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır. Böylelikle alınan bu zaferle beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli sağlamlaştırılmış, bağımsızlığı ve varlığı adına asla taviz vermeyen aziz milletimiz bunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Türk milleti ve kahraman ordumuz, kutsal vatan topraklarımızı istilaya ve milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı daima birlik içerisinde olmuştur. Bunun son örneği, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain kalkışmada devletimizin bekasına ve milletimizin bağımsızlığına kastedilemeyeceğini bu millet göstermiştir. Atalarımızın bizlere emanet olarak bıraktığı bu toprakları dün olduğu gibi bugün de aynı gurur ve inançla korumaya devam ediyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Büyük Zafer’in 99’uncu yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için canını seve seve feda eden tüm şehit ve gazilerimizi, saygı ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

‘’Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferi olan, 30 Ağustos 1922 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan bütünüyle arındırıldığı bu destansı zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerini atmıştır.
30 Ağustos 1922’de Türk milleti, asla boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Bundan 99 yıl önce Dumlupınar’da aziz şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen iradeye bugün de sahibiz.
15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda ‘Büyük Taarruz’ ruhunun ne kadar diri olduğunun, milletimizin asla diz çökmeyeceğinin ve boyun eğmeyeceğinin ifadesidir. Bütün terör örgütleri ve milletimizin istiklaline, istikbaline göz dikenler bilsin ki; bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içinde tek vücut olarak 15 Temmuz’da olduğu gibi her zaman iç ve dış düşmanların üstesinden gelecektir.
Bu düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılını tebrik ediyor; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakların ebediyete kadar Türk Milleti’ne ait olacağını tüm dünyaya duyuran İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”