Gümüşhane’de Atatürk Parkı yenileniyor

Gümüşhane Belediyesi Atatürk Parkı’ndaki yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, yaptığı açıklamada kent merkezinde bulunan Atatürk Parkı’nı daha modern bir hale getireceklerini kaydederek, “Şehir merkezimizde vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Atatürk Parkımızı daha işlevsel hale getirecek ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Atatürk Parkı’nın mevcut durumuyla vatandaşların ihtiyacına karşılık veremediğini ifade eden Başkan Çimen, “Atatürk Parkımızda tümünde yenileme çalışması başlattık. Parkımızın mevcut durumu vatandaşlarımızın ihtiyacına çok fazla karşılık veremiyor. Burayı daha işlevsel ve modern bir hale getireceğiz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah kısa süre sonra parkımızı vatandaşlarımızın tekrar hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Başkan Çimen, Atatürk Parkı’na uzun zamandır bakım yapılmadığını kaydederek, “Parkımızda yaklaşık olarak 3 bin 500 metrekarelik bir alanda düzenleme yapıyoruz. Bu parkımızın yaz aylarında vatandaşlarımızca yoğun olarak kullanılıyor ancak kış aylarında ise kullanılmıyordu. Parkımızı hem yaz hem de kış aylarında daha kullanışlı hale getireceğiz. Buradaki kamelyaları ve diğer kullanılmayan alanları kaldırdık. Bazı ağaçlarımız kurumuştu onları da aldık ve yerlerinde yenilerini dikeceğiz. Biz her projemizde peyzaja önem verem veriyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar bunun bir göstergesidir. Buradaki çalışmalarımız tamamlandığında vatandaşlarımız çok daha güzel bir ortama sahip olacaklar” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ – 26.02.2021