Gümüşhane’de Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

“Gümüşhane 2022 Yılı I. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu” toplantısı Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Kübra Akın ve YEŞİLAY YEDAM görevlisi tarafından Gümüşhane ilinde bağımlılıkla ilgili yapılan çalışmalar sunu eşliğinde kurul üyelerine aktarıldı.

Sunulardan sonra, Gümüşhane il genelinde uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılık yapan maddelerle etkin şekilde mücadele ve çocukların suçtan korunması kapsamında ilgili kurumların işbirliği içerisinde ve koordineli şekilde çalışarak alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, toplantıda yaptığı konuşmada şunları belirtti:

 “Çalışmaların topyekûn amacı ilimizde bağımlılıkla mücadele noktasında hiçbir açık kapı ve eksik bırakılmamasıdır. Çocuklarımızın, gençlerimizin, insanlarımızın bu beladan uzak tutulması uzak kalması noktasında kurumlar olarak üstümüze düşen neyse hiçbir eksiğe ve ihmale mahal vermeksizin bunları yerine getireceğiz. Bu konuda bütün kurumların iş birliğini sağlamak, önleyici tedbirlerin geliştirilmesi ve akabinde suçun oluşması noktasında adli makamlarımızın yapacakları çalışmalar önemli. Arkadaşlarımızla koordinasyon noktasında adli makamlarımızın bu manada bizi bilgilendirmeleri yönlendirmeleriyle tecrübelerini paylaşmaları ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızın Yeşilay’ın, YEDAM’ın önerileri bizim için çok kıymetli” dedi.