Gümüşhane’de Baro Başkanlığına Av.Metin Aslan Seçildi

Gümüşhane – Bayburt Bölge Barosu’nun pandemi dolayısıyla uzun süredir yapılamayan kongresi bugün yapıldı ve kongrede Av. Metin Aslan baro başkanlığına seçildi.

Bayburt’un henüz il olmadığı dönemde Gümüşhane iline “Gümüşhane Barosu” adı ile ilk kez 1974 yılında Baro kuruldu.

Bayburt il olduktan sonra ise 1989 yılında Gümüşhane Barosu’nun adı “Gümüşhane – Bayburt Bölge Barosu” olarak değişti ve hem Gümüşhane ilinin hem de Bayburt ilinin avukatları bugüne kadar aynı çatı altında görev yaptılar.

Gümüşhane- Bayburt Bölge Barosu’nun son başkanlığını 2016 yılından bugüne kadar Bayburt ilinde ikamet eden Serkan Pekmezci yaptı.

Türkiye’nin son bölge barosu olan Gümüşhane – Bayburt bölge barosu son yapılan yasal değişikliklere bağlı olarak bugün yapılan kongre sonrasında Gümüşhane ve Bayburt iki müstakil baro haline gelecek.

Gümüşhane – Bayburt Bölge Barosu’nun pandemi dolayısıyla uzun süredir yapılamayan kongresi bugün yapıldı ve kongrede Av. Metin Aslan Baro başkanlığına seçildi.

Divan başkanlığını Av.Akın Demir’in yaptığı kongrede tek aday olan Av.Metin Aslan başkanlığa seçilirken, yeni baro yönetiminde ve kurullarında ise şu isimler yer aldı:

Yönetim kurlunda: Seval Kaçıran, Akın Demir, Murat Şahin, Burcu Altınok Dabağ, Didem Dilan Gürer, Kerim Özel, Meral Okurer, Mustafa Daştan.

Disiplin kurulunda: Evren Öztekin, Mehmet Buğra Çiçek, Nuri Duran.

Denetleme kurulunda: Sedat Tomlalı, Şenol Yılmaz, Hakan Çeğindir.

Türkiye Barolar Birliği Delegeliğinde: Tarhan Mısırlıoğlu, Haluk Emin Kutlutan ve İbrahim Taşdemir.