Gümüşhane’de Bilim ve Sanat Merkezi  Yeni Binasına Ne Zaman Taşınacak?

Gümüşhane Olay Gazetesi’nin Haberi – 26.12.2022

20 Ekim 2022 Perşembe günü açılışı yapılarak Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilen Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi  binası, aradan geçen iki aylık süreye rağmen hâlâ eğitim öğretime açılmadı.

Gümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi’nde Eski Harşit Lisesi binasında faaliyetlerine devam eden Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi’nin şehir merkezindeki modern Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi binasına taşınmasını bekleyen öğrenci velileri açılışın gecikmesinden şikâyetçiler.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından, İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken koronavirüs nedeniyle vefat eden Eski Gümüşhane Belediye Başkanı ve Milletvekili Mustafa Canlı adına Hasanbey Mahallesi’nde toplam 2 bin 340 metrekare alan üzerine içerisinde 5 derslik, 11 atölye, sosyal alan, konferans salonu ve gözlemevi ile 4 katlı olarak yaptırılan “Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi” binasının açılışı 20 Ekim 2022 Perşembe günü yapılmış ve bina Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilmişti.

Öğrencilerini Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki eski Bilim ve Sanat Merkezi’ne gönderen veliler okulun yeni binasına taşınmasının gecikmesinden şikâyet ederek şunları söylediler: “Çocuklarımız, Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki eski Bilim ve Sanat Merkezi binasında eğitim öğretim görüyor.  Şehir merkezinden uzakta olan bu binaya çocuklarımızı gönderirken çok zorluk çekiyoruz. Halbuki bu okul, şehir merkezine yeni yapılan Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi binasına taşındığında bu sorunlar olmayacak. Çocuklarımız da biz de büyük bir zahmetten kurtulmuş olacağız. Ayrıca eski binada olmayıp, yeni binada olan modern materyallerle çocuklarımız eğitim görmüş olacaklar. Yetkililerden bir an önce Bağlarbaşı’ndaki Bilim Sanat Merkezi’nin Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi’ne taşınmasını istiyoruz”

GÜZEL SANATLAR LİSESİ’NİN DE TAŞINMASI BEKLENİYOR

Gümüşhane’ye 6 ay önce açılan ve bu yıl resim ve müzik alanlarına yetenekle öğrenci alan Güzel Sanatlar Lisesi’nin de  Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi binasına taşınmasının gündemde olduğunu belirten veliler, “Güzel Sanatlar Lisesi’nin de  Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi binasına taşınması yararlı olur. Bu lise için de gerekli olan mekân ve imkanlar diğer yerlere  bu binada daha fazla. Güzel Sanatlar Lisesi’nin de şehrin merkezinde böyle bir modern binada olması yararlı olur.” Dediler.

DENEYAP ATÖLYELERİ DE TAŞINMALI

Bir başka Bakanlığa bağlı olmakla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerine hizmet veren ve Bilim ve Sanat Merkezi ile benzer eğitim ve materyalleri  kullanan “Deneyap atölyeleri”nin de  Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi’ne taşınması yararlı olacaktır.

Haber: Fatih YENİÇERİ