Gümüşhane’de Bir Örnek Doktor ve Bir Örnek Hasta Yakını - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Bir Örnek Doktor ve Bir Örnek Hasta Yakını

Giriş Tarihi: 23 Haziran 2024 - 11:58

Son Güncelleme: 23 Haziran 2024 - 11:58

Kelkit İlçemizden Mevlüt Akçay adlı hasta yakını, Gümüşhane Devlet Hastanesi doktorlarından Acil Uzmanı Dr. Cem Keskin’le ilgili olarak geçtiğimiz mart ayında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Bu önemli paylaşımı biz de “güzel örnekleri” vatandaşlarımızın bilmesi ilkesinden hareketle haberleştirmek istedik.

İşte o paylaşım:

“Cem Keskin ….

Gecenin bir vakti, bu defa olayın içinde benim. Yani hasta olan kendi ailemden birisi.

Öncelikle telaşla daha ismini sorup öğrenemediğim, hastamızı taburcu edip sonra riske etmeyelim diyerek geri çağırıp Gümüşhane’ye MR çekilmeye gönderen Kelkit’teki doktorumuza teşekkür ederek bindik ambulansa Gümüşhane’de bizi hangi sonucun beklediği endişesiyle sağ salim vardık.

Daha doktorlarla göz göze gelmeden Kelkit’ten gelen hasta siz misiniz diyerek candan nahif bir ses tonuyla hastamızla ilgilenmeye başladı… Sağolsun, Kelkit’ten bizi bırakan ambulansımız MR uzun süreceğinden dönmek zorunda kaldı. Eksik olmasınlar biz MR sırası beklerken ben de öyle her zamanki Mevlüt edasıyla etrafı seyrederek hastaların, doktorların, personellerin iletişimine tanıklık ediyorum.

Bizi karşılayan doktor adeta yerinde duramıyor, oradan oraya, o hastadan diğerine ama öyle sadece bir doktor gibi değil, hani hastanın yerine kendisini koyan ruh halini düşünün yüzünde tebessüm hastalarına ilgisi, muhteşem hafızası… Hasta yakınlarıyla kurduğu bağlar ne yalan söyleyeyim o anda yerle bir olan moralim gitti sanki yerine ferahlık dolu bekleyiş geldi.

Derken MR sıramız geldi yanımıza yaklaşan doktorumuz sonuca göre detaylı bilgi verdikten sonra endişeli bekleyiş, korkacak sonuç yok haberiyle bizi çok şükür ziyadesiyle mutlu etti (inşallah her hastamız aynı haberleri alır ) mutlu etti ama babacan doktorumuzun işi daha bitmedi. Sonuçta sorun yok ama ayrıntılı kontrol için bölgemizde bulunan hastanelerden birisini ve birkaç doktor ismi vererek gitmemizin yararlı olacağını önerdi. Hatta Kelkit’e geri gitmeyin burada kalacak bir yer ayarlayalım sabah o hastaneye gidin diyerek hastane yönetiminin hastanın yanında olduğunu da bizlere hatırlattı. Sonra “eğer Kelkit’e evinize gidecekseniz doktorunuz tekrar ambulans notu düşmüş ambulansı çağıracağım” dese de bizim de buna içimiz el vermediği gibi zor gün dostlarımızdan birisi çıkıp geldi. Öyle gitmek olur mu diyerek doktorla bir dakika görüştüm. İsminin Cem olduğunu, acil giriş uzmanı olduğunu öğrendim.

Hocam dedim bu hastalar için, bu hasta yakınları için hepimiz için şehr-i gümüşhane için siz ve sizin gibi mesleğine empati katarak vatandaşla devletin organları arasında gönül bağı kuran herkes sağ olsun var olsun eksik olmayın doktorum ….

Bu yazımı Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne sevki yapılan hastamızın süreciyle ve orada tanık olduğum tüm hasta ve hasta yakınlarıyla kurduğu iletişimle şehrin taktirini kazanan acil giriş uzmanı Doktor Cem Keskin Hocamız adına kaleme aldım. Bu yazının ulaştığı herkesin Cem Keskin gibi düşünen doktorlarımızın yerel yönetimler, sivil toplum dernekleri tarafından hem ilçelerimizde, hem ilimizdeki hastanelerimizde tutulmasının çok büyük önem arz ettiğini sizlerle paylaşıyor tüm hastalarımıza şifalar diliyorum.”

Mevlüt Akçay – Kelkit

image_print

HABERLER