GÜMÜŞHANE’DE BU CADDE VE MEYDANLARDA SİGARA İÇİLMESİ YASAKLANDI

Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 16.09.2020 Çarşamba günü, Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında olağanüstü toplanarak önemli kararlar aldı.

Alınan karar gereği; Covid-19 salgınını önlemek, bulaşmayı azaltmak amacıyla, pandemi dönemi boyunca ilimiz genelinde bulunan kıraathane/kahvehane ve çay ocakları gibi işyerlerinin, iş yeri dışına (kaldırım, yol, vb.) oturmak amacıyla masa, sehpa, tabure, sandalye vb. konulmasının, çay vb. servis yapılmasının 18/09/2020 tarihinden itibaren yasaklanmasına karar verilidi.

Alınan bir başka kararla da Sigara içme esnasında maskelerin indirilmesi ve sigara dumanının üflenmesi nedeniyle diğer vatandaşlarımıza virüsün bulaşma riskinin artması nedenleriyle ilimiz merkezinde bulunan ve vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı; Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Zafer Meydanında (kısıtlanan bu alanlardaki kahvehane ve çay ocaklarının önlerindeki sigara içilebilir açık alanlar dahil) Covid-19 salgınını önlemek, bulaşmayı azaltmak, maskelerin düzgün biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla, pandemi dönemi boyunca söz konusu caddeler üzerinde 18.09.2020 tarihinden itibaren sigara içmenin yasaklanmasına karar verildi.

Gümüşhane İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için de önemli kararlar aldı. Alınan kararla 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-20.00 saatleri arasındasosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine karar verilirken, bu süre içerisinde dışarı çıkan 65 yaş ve üstü vatandaşları salgından korumak, daha sağlıklı bir ortamda olmalarını sağlamak amacıyla i merkezinde bulunan Fatih Parkı’nın 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara tahsis edilmesine ve 65 yaş altı vatandaşların bu alanı kullanmamalarına karar verildi.