Gümüşhane’de “Deprem” Kongresi Başladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

21 Kasım 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de “Deprem” Kongresi Başladı

Giriş Tarihi: 01 Haziran 2023 - 16:05

Son Güncelleme: 01 Haziran 2023 - 16:05

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ortaklığıyla “Deprem” temasıyla gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (USBK) başladı.

Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezinde başlayan kongrenin açılışına Vali Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Sivas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Gümüşhane Belediye Başkan Vekili Özcan Ulutaş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek, farklı üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

1-2 Haziran 2023 tarihleri arasında Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek kongrede “deprem” olgusu sosyal bilimler alanındaki çalışmalarla ele alınacak.

Kongrenin açılışında konuşan ve Türkiye’nin deprem gerçeği üzerinde duran Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Türkiye bir deprem ülkesi, genç olmanın güzellikleri fazladır ama bazı zorlukları da vardır. Ülkemiz dünyanın en genç tektonik kuşaklarından birini içerisinde yer alıyor. Bu kuşak dünyada en çok deprem olan sahalar arasında yer alıyor. Tektonik aktivitenin büyük bir çoğunluğunu da depremler oluşturuyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız depremin boyutları tarihi çağlarda meydana gelen ne de son yıllarda yaşadığımız hiçbir depreme benzemiyor. Hepimiz üzülerek takip ettik, 50 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Kongremizde Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı gibi kamu kurumlarımızdan ve üniversitelerden katılımcılar yer alıyor. Coğrafyadan tarihe, edebiyattan psikolojiye, acil yardım ve afet yönetiminden iletişime kadar çok farklı uzmanlık alanlarına dair, onların gözüyle deprem konulu sunumlar var, onları da izleyeceğiz. Düzenlenen 4’üncü Uluslararası Sosyal Bilimler sempozyumunun da hem bilim dünyasına hem de tematik olaylar vasıtasıyla yörelerimize ve ülkemize katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ali Uzun’un yönettiği açılış oturumunda Prof. Dr. Okan Tüysüz – Türkiye’nin Depremleri: Bilinenler, Bilinmeyenler ve Önlemler, Prof. Dr. Ali Uzun – Türkiye’nin Deprem Gerçeği ve Düşündürdükleri Doç. Dr. T. Ahmet Ertek -Türkiye Neotektoniği ve Depremler, Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu – Afetlerle Yoksullaşmanın Boyutları Üzerine Bir Tartışma konularında sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER