Gümüşhane’de Doktor Sorununu Kim Çözecek?

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ HABERİ – 16.05.2022

Gümüşhane ilinin sağlık sorunlarına büyük oranda cevap veren Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde bazı branşlardaki doktor eksiği, bazı branşlarda ise doktor yokluğu hastaları mağdur ediyor.

Çok yoğun hasta sirkülasyonunun yaşandığı Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde doktor   yetersizliği nedeniyle branşında tek olarak hizmet veren doktorlar hasta yoğunluğundan dolayı yeterli sağlık hizmeti veremezken, Gastroenteroloji ve Nefroloji  gibi hiç doktoru olmayan branşlarda ise hastalar Trabzon ve Erzurum gibi şehirlere gitmek zorunda kalıyor.

Gazetemize intikal eden bilgilerden Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde  Gastroenteroloji  ve Nefroloji branşlarında hiç doktor bulunmazken,  Kardiyoloji, Radyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Göğüs, KBB ve Üroloji branşlarında ise birer  doktor görev yapıyor.

Radyoloji bölümünde doktor azlığı nedeniyle hastalara bir ay  ve  daha sonrasına gün verildiği biliniyor.

Doktor yetersizliği Gümüşhaneli vatandaşları mağdur ederken, vatandaşlar, “Eski hastanede bu mağduriyeti yaşamadık. Eski hastanede doktor vardı ama doktorların çalışacağı oda yoktu. Yeni Devlet Hastanesi’nde ise oda var ama doktor yok. Yetkililer bir an önce bu soruna el atmalı ve Gümüşhane’nin doktor sıkıntısı giderilmelidir” dediler.

Öte yandan gazetemizin 6 Nisan 2022 tarihli manşet haberinde de Yeni Devlet Hastanesi’ndeki  doktor yetersizliklerini işlememize rağmen yine aynı sorunların devam etmesi bu sorunların muhatabı kim aca? Sorusunu akla getiriyor.

Evet…  Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde yaşanan doktor sıkıntısı sorununu kim çözecek, sorunun muhatabı kim?…

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 16.05.2022