GÜMÜŞHANE’DE “ESNAFI MAĞDUR ETMEYECEK PRESTİJ ÖZELLİKLİ TRAFİK DÜZENLEMESİ” GEREĞİ ORTAYA ÇIKTI

Vali Okay Memiş; Gümüşhane kent merkezindeki Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde yaşanan trafik karmaşasına son verecek uygulamayı tespit etmek üzere görüş alış verişinde bulunmak için  esnaflar, STK’lar ve yetkililerle 20 Nisan 2018 Cuma günü valilik toplantı salonunda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, cadde esnafı, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Celal Sarısoy toplantıda Atatürk ve Cumhuriyet caddelerindeki trafik sorununu çözebilecek 6 öneriyi sunu eşliğinde toplantı üyelerine aktardı. Sunulan 6 ayrı altarnatifle ilgili olarak Vali Okay Memiş, katılımcıların öneri ve görüşlerini tek tek dinledi. Ve ilgililere not aldırdı.

Toplantı sonunda, katılımcıların analiz ve tekliflerinin de dikkate alınmasıyla  konunun İl Trafik Komisyonunda görüşülerek karara bağlanmasına karar verildi.